‘Alo’ tokat!

Telefon dolandırıcılığına yeni bir yöntem daha eklendi. Kendisini asker olarak tanıtıp, ‘Faturanızı yanlışlıkla ödedim’ diyerek herkesi tokatlayan dolandırıcılar, son olarak yazarımız Selda Uskan’ı ağına düşürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2017 Güncelleme 22 Eylül 2017, 00:00
‘Alo’ tokat!

İÇİNDEKİLER

Kendisini polis olarak tanıtıp koskoca profesörleri bile tuzağına düşüren dolandırıcıların son yöntemi dudak uçuklattı. Cep telefonu sahiplerinin faturalarını ödeyip, 'Vatani görevimi yapıyorum' diyen, ardından verdikleri hesaba aynı rakamın yatırılmasını sağlayan dolandırıcılar, daha sonra ödeme yaptığı makbuzla GSM şirketinden parayı geri çekerek kayıplara karışmaya başardı. Bu yöntemle dolandırılanların sayısı hızla artarken, yazarımız Selda Uskan da vicdansızların ağına düşmekten kaçamadı. "Benim gibi milyonlarca cep telefonu abonesi tehlikede" diyen Selda Uskan, yaşadıklarını şöyle anlattı:

'BANKA MÜDÜRÜ DE TUZAĞINA DÜŞTÜ'
"Temmuz ayında, tam da cep telefonu borcumun ödeme günü, Fatih Yıldırım isimli biri beni aradı ve yanlışlıkla benim borcumu ödediğini söyledi. Nusaybin/ Bayraktar Karakolu'nda vatani görevini yapıyormuş sözüm ona. GSM şirketinden gerçekten paranın yatırıldığını teyit ettikten sonra dolandırıcının verdiği İBAN numarasına ödemeyi yaptım. Aradan 25 gün geçti GSM şirketi 'yanlışlıkla yatırılan paranın geri çekildiğini' belirtti. Fatih Yıldırım'ın henüz telefonları açıktı. Aradığımda, "Yanlışlıkla abim çekmiş, hemen yatırıyorum abla" dedi. Bu arada bana verdiği İBAN numarası da Bodrum'da banka müdürü Özge Apaydın'ın çıktı. Onu da aynı şekilde dolandırmış. Özge hanım için bana 'kız arkadaşım' demişti. Beni de sevgilisi olarak anlatmış, "Para sizin hesabınıza gelebilir mi? Siz bana cep üzerinden yollasanız" demiş. Özge hanım da askerimizi üzmemiş. Hanımefendinin bana ulaşması, banka havalesine yazdığım 'Fatih Yıldırım'ın yalnışlıkla ödediği cep faturamın iade bedelidir' cümlesi oldu."

​GSM ŞİRKETLERİ MÜŞTERİSİNİ UYARMALI
Yaşadığı olayın şokuyla sarsılan Selda Uskan, "Burada en önemli görev GSM şirketlerine düşüyor" dedi. Uskan, şöyle devam etti: "Bana, 'Faturanızı ödeyen kişi dilediği anda makbuzunu gösterip ödediği parayı geri çekebilir. Üstelik bunu defalarca yapabilir' deselerdi ona göre önlem alırdım. Son olarak GSM şirketim, Fatih Yıldırım'ın parayı ikinci kez çektiğini söyleyerek telefonumun görüşmelere kapanacağı müjdesini verdi. Yüksek tutardaki faturalara dolandırıcı milleti nasıl ulaşıyor? Kim biliyor benim veya Bodrum'daki Özge Apaydın'ın 300 TL üzerinde fatura ödediğini?"