Timsah gözyaşı

Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel’i bıçaklayarak öldüren damat Cemil Karanfil ağlamaktan ifade veremedi ve sadece ‘çok pişmanım’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2017 Güncelleme 13 Eylül 2017, 00:00
Timsah gözyaşı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Başakşehir'de 29 Mayıs akşamı kayınpederi olan Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'i bıçakla öldüren, eşi Esma'yı da yaralayan Cemil Karanfil önceki gün İzmir'de yakalandı. Güven Timleri Büro Amirliği ekibince, çimler üzerinde uzanmışken şüpheli hareketleri üzerine kimlik kontrolü yapılan Karanfil'in üzerinden ağabeyi adına düzenlenmiş sahte kimlik, eski model bir cep telefonu ve 6 bin TL nakit para çıkmıştı. İnsan kaçakçıları kanalıyla Yunanistan'a gitme hazırlığı yapan Karanfil'in iki gün önce kiralık ev tuttuğu ve evin depozitosunu vermek üzere olduğu belirtildi. 106 gün sonra yakalanan Cemil Karanfil, İzmir'deki işlemlerinin ardından olay yeri olan İstanbul'a götürüldü.



GÜNLÜK EVLERDE KALDI
İstanbul Cinayet Büro Amirliği'nde sorguya alınan Karanfil'in sürekli ağladığı, ifade veremediği ve sadece pişman olduğunu söylediği açıklandı. Karanfil, emniyet binasına getirilişi sırasında gazetecilerin, 'Size kimler yardım etti, nerede saklandınız' gibi sorularına 'Çok pişmanım' yanıtını verdi. İstanbul Polisi, katil zanlısı damadın yakalanması için 6 adet broşür bastırıp dağıtmıştı. Motosikletiyle kaçtığı Sakarya'da bir güvenlik kamerasına yakalanan Karanfil'in görüntüsü de ortaya çıktı. Motosiklet de İzmir'de bulundu. Asayiş Şube ekipleri, Karanfil'in üzerinden çıkan telefonu başkası adına alıp "Patates hatla" görüşmeler yaptığını tespit etti. Ayrıca olay sonrası bir süre Küçükçekmece'de rezidanslarda günlük daire kiralayarak kaldığını öğrendi. Kimlik sormayan otellerde de konakladığını belirledi. Üzerindeki nakit paranın kimden, hangi yolla geldiğini tespit etmek için de çok yönlü soruşturma başlattı. İlk şüphelinin, katil zanlısının ağabeyi olabileceği ifade edildi. Karanfil, Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkeme hakimi, kayınpeder katilini tutuklayarak hapse gönderdi.