Eyvahlar olsun!

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseye gidecek öğrenciler için ‘uyum haftası’ dün başladı. Polis ise servislere yönelik denetimleri arttırdı. Durdurulan okul taşıtının sürücüsü Muzaffer Zamur ehliyetsiz çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2017 Güncelleme 12 Eylül 2017, 02:13
Eyvahlar olsun!

İÇİNDEKİLER

Yaz tatilinin ardından dün okullarda ilk ders zili çaldı. Okul öncesi, ilkokul 1., ortaokul 5. ve lise 9. sınıf öğrencileri "Uyum Haftası" kapsamında dün okula başladı. "Okula uyum eğitimi" ile ders zilinin çalmasıyla okul servislerine yönelik denetimler sıklaştırıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, öğrencilerin güvenli şekilde okullarına gidip gelebilmeleri için okul servislerine yönelik denetim uygulaması başlattı. Ekipler, okul servislerini durdurarak evrak kontrolü yaptı. Muzaffer Zamur'un kullandığı okul servis aracını durduran ekipler, skandalla karşılaştı.

​POLİSE TEŞEKKÜR ETTİLER
Zamur, polislere ehliyetinin evde olduğunu, kendisinin de tamircilik yaptığını açıkladı. Bunun üzerine kimlik üzerinden araştırma yapan polisler, servis şoförü Zamur'un ehliyetinin olmadığını saptadı. Zamur, "Sahibine götürmek için aracı kullanmak zorunda kaldım. Yaptığım yanlış" ifadelerini kullandı. Ehliyetsiz servis sürücüsü Zamur'a para cezası uygulandı. Muzaffer Zamur'un kullandığı okul servis taşıtı ise bağlandı. Zamur'un kullandığı aracın trafikten men edildiği açıklandı. Ekiplerin yaptıkları incelemeden memnun olduklarını söyleyen servis şoförleri, "Eksiğimiz varsa cezaya razı olacağız" açıklamasını yaptı. İncelemeler için polislere teşekkür eden aileler de "Polislerimizin görev başında olması bizi mutlu etti. Servislere ilişkin biraz çekindiğimiz noktalar vardı. İnşallah bu incelemeler devam eder" diye konuştu. İstanbul polisi, servislere yönelik denetimlerin artarak süreceğini açıkladı.

Zafer HALATÇI