Güzel nasih'et'!

Prof. Dr. Canan Karatay, yine şaşırttı. Kurban Bayramı’nda vatandaşların bulabildiği kadar et tüketmesi gerektiğine değinen Karatay, “Kırmızı et, yağı ile beraber en sağlıklı ettri. Mutlaka insan vücuduna girmesi lazımdır” açıklamasını yaptı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2017 Güncelleme 04 Eylül 2017, 00:00
Güzel nasih’et’!

İÇİNDEKİLER

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, her sözüyle gündem yarattı. Ekmek ve şekere savaş açıp, paketli ürünlerin tüketilmemesi konusunda herkesi uyardı. Ancak son yaptığıyla Türk halkını şaşkınlığaa uğrattı. Muğla Bodrum'da sevenleriyle bir araya gelen Karatay, "Ne kadar et bulursanız yiyin" uyarısı yaptı. Dün kitabının imza gününe konuşan Karatay, beslenme konusunda önemli açıklamalar yaptı. Kurban Bayramı'nda bulabildiğiniz kadar et tüketilmesi gerektiğine değinen Karatay, yağı vurguladı. Etin özellikle yağıyla birlikte tüketilmesi gerektiğini söyleyen Karatay, şunları anlattı: "Kırmızı et yağı ile beraber en sağlıklı ettir. Mutlaka insan vücuduna girmesi lazımdır. Yalnız hazırlanması çok önemlidir. Kızartma olursa tehlikelidir. Onun dışında bizim kap yemeklerimiz, ızgaralarımız, kebaplarımız en sağlıklı yemeklerdir. Milletimiz her gün et yemiyor. Bizim ülkemizde insanlar kurbandan kurbana et yiyor. Eti istedikleri kadar buldukları zaman yiyebilirler." Karatay'ın bu açıklamasının ardından sosyal medya sallandı. Bazı twitter kullanıcıları "Sonunda Canan Hoca bize sevdiğimiz bir şeyi yiyin dedi" yorumu yaptı.

​ŞEKERİNİ ÇIKARDILAR!
PROF. Dr. Canan Karatay, gittiği her yerde vatandaşların kendisine aynı soruyu yöneltmesinden sıkıldığını açıkladı. "Senelerdir aynı şeyleri anlatmaktan dilimde tüy bitti" diyen Karatay, "Şekerin zararını anlatmak için köy demeden, kasaba demeden dolaştım ancak bakıyorum gittiğim yerde adamın biri hâlâ çıkıp "Peki esmer şeker yesek olur mu?" diye soruyor. Yahu ben sana esmer, sarışın diyor muyum? Ben şeker yemeyeceksin diyorum. İnanın onu yemeyin, bunu yemeyin demekten de sıkıldım artık. Soranlara ne b.. yerseniz yiyin diyorum" açıklamasını yaptı.

​KAYA TUZU TÜKETİN
Tuz konusunda da önemli uyarılar yapan Karatay, daha çok kaya tuzu tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle tansiyon hastalarının yaz aylarında zorlandığını belirten profesör, şunları anlattı: "Tuz, özellikle kaya tuzu çok önemli. Yaz aylarında tuzsuz kalmamak çok önemli. Kalp ilaçları alanlar bir de tuzsuz kaldıkları zaman hakikaten halsiz oluyorlar. Baş dönmesi oluyor. Tansiyon ilaçları, kalp ilaçları bir de tuzsuz yedikleri zaman ve aynı zamanda sıcaktan terleme ile de kaybettikleri zaman çok halsizleşiyorlar. Ona dikkat etsinler. Hekimlerine danışsınlar."

AÇIK TEHLİKE!
Tatil demek, açık büfe tam pansiyon otel demekti. Tatilcilerle bir araya gelen Karatay, bu konuyu da değerlendirdi. Özellikle açık büfede vatandaşların çok çeşitli yemeklere maruz kaldığını, bunun da sindirim sistemini zorladığını belirten Karatay, "Yiyecekleri soğuk ortamda saklıyor olsalar bile havalar sıcak olduğu için çok dikkatli olmak lazım. Özellikle çok yıldızlı otellerdeki açık büfelerden çok fazla yememenizi tavsiye diyorum" dedi.