ŞEKERİNİ ÇIKARDILAR!
PROF. Dr. Canan Karatay, gittiği her yerde vatandaşların kendisine aynı soruyu yöneltmesinden sıkıldığını açıkladı. "Senelerdir aynı şeyleri anlatmaktan dilimde tüy bitti" diyen Karatay, "Şekerin zararını anlatmak için köy demeden, kasaba demeden dolaştım ancak bakıyorum gittiğim yerde adamın biri hâlâ çıkıp "Peki esmer şeker yesek olur mu?" diye soruyor. Yahu ben sana esmer, sarışın diyor muyum? Ben şeker yemeyeceksin diyorum. İnanın onu yemeyin, bunu yemeyin demekten de sıkıldım artık. Soranlara ne b.. yerseniz yiyin diyorum" açıklamasını yaptı.
KAYA TUZU TÜKETİN
Tuz konusunda da önemli uyarılar yapan Karatay, daha çok kaya tuzu tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle tansiyon hastalarının yaz aylarında zorlandığını belirten profesör, şunları anlattı: "Tuz, özellikle kaya tuzu çok önemli. Yaz aylarında tuzsuz kalmamak çok önemli. Kalp ilaçları alanlar bir de tuzsuz kaldıkları zaman hakikaten halsiz oluyorlar. Baş dönmesi oluyor. Tansiyon ilaçları, kalp ilaçları bir de tuzsuz yedikleri zaman ve aynı zamanda sıcaktan terleme ile de kaybettikleri zaman çok halsizleşiyorlar. Ona dikkat etsinler. Hekimlerine danışsınlar."
AÇIK TEHLİKE!
Tatil demek, açık büfe tam pansiyon otel demekti. Tatilcilerle bir araya gelen Karatay, bu konuyu da değerlendirdi. Özellikle açık büfede vatandaşların çok çeşitli yemeklere maruz kaldığını, bunun da sindirim sistemini zorladığını belirten Karatay, "Yiyecekleri soğuk ortamda saklıyor olsalar bile havalar sıcak olduğu için çok dikkatli olmak lazım. Özellikle çok yıldızlı otellerdeki açık büfelerden çok fazla yememenizi tavsiye diyorum" dedi.