Yurtta Suç Konseyi

15 Temmuz darbe girişiminden 13 ay sonra Antalya’da yakalanan Yurtta Sulh Konseyi üyesi eski kurmay yarbay Özcan Karacan itiraf etti: Örgütle gönül bağım vardı. Bana ankesörlü telefonla ulaşırlardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2017 Güncelleme 29 Ağustos 2017, 00:22
Yurtta Suç Konseyi

İÇİNDEKİLER

Darbe girişiminden sonra firar eden ve 16 Ağustos'ta Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'nde gözaltına alınan eski Kara Havacılık Komutanlığı Taarruz Helikopter Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Özcan Karacan'ın emniyet ifadesi ortaya çıktı. FETÖ ile ilk temasının askeri lise yıllarına dayandığını kaydeden Karacan, "Harp Okulu 3. sınıftan itibaren evlere gelmemi istediler. Gönül bağımı koparmama bir türlü müsaade etmediler. Cep telefonumu ankesörlü telefonla arayarak bana ulaşıyorlardı" dedi. Karacan, darbeye ilişkin emirleri eski Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral Ünsal Coşkun'un verdiğini dile getirdi.

FETÖ VE DARBEYİ KABUL ETTİ
Emniyet ifadesinde, darbeye hazırlık amaçlı yapılan toplantılardan da bahseden Neron kod isimli Karacan, 13 ve 14 Temmuz 2016'da Yenimahalle'de gerçekleştirilen toplantılarda İlkay Ateş, Taha Fatih Çelik, Murat Bolat, Okan Kocakurt ile sivil şahısların bulunduğunu beyan etti. Karacan, toplantıda konuşulanları ise şu sözlerle aktardı: "MİT binasına gidilecek, Başbakanlığa gidilecek ve İçişleri Bakanlığı'na gidilecek. Buralara karadan kendilerinin gideceğini, bizden de bir sonraki gün net olarak ifade edecekleri saatte üzerlerinde olmamız istendi." Darbe girişiminin altında FETÖ'nün olduğunu kabul eden Karacan, şöyle devam etti: "Ben bu faaliyetin bir FETÖ refleksi ile başladığını ancak hiyerarşi içinde olduğunu düşünerek hareket ettim. 16 Temmuz sabahı bizi tüm Türkiye önünde hain konumuna düşüreceklerini hiç değerlendirmedim. Tüm faaliyetlerden dolayı pişmanım."