Tatlı davet!

Prof. Dr Canan Karatay, “Bayramda baklavadan uzak durun” dedi. Baklavacı Yüksel Aktaş’ın cevabı gecikmedi: Karatay’ı baklava festivaline davet ediyoruz. Gelsin, 2 dilim baklava yesin. Bize zarar vermesin...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2017 Güncelleme 28 Ağustos 2017, 00:00
Tatlı davet!

İÇİNDEKİLER

Balığı unlayarak kızartmanın kanserojen etki yaptığını söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay'ı, 50 yıllık balıkçı Samsun'a mısır unlu balık yemeye davet etmişti. Karatay'a bir davet de baklavacıdan geldi. Her fırsatta şekere savaş açtığını söyleyen Karatay, "Baklavadan uzak durun. Bayram ziyaretlerine gidildiği zaman baklavaları tıka basa yemeyin. Ancak, bir dilim yenebilir" uyarısında bulundu. Ünlü profesöre, baklavacılardan ilginç bir davet geldi. Bursa'da satış yapan Hacı Hasanoğulları Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş, baklavaya haksızlık yapıldığını belirterek, "İstanbul Sultanahmet'te baklava festivalimiz olacak. Türkiye'nin birçok yerinden baklava sektöründe çalışanlar katılacak ve 6 ton baklavayı vatandaşlara dağıtacağız. Canan Karatay'ı da davet ediyoruz. Azı zarar, çoğu zarar, ortası yarar. Gelsin, 2 dilim baklava yesin. Baklavayı karalamasın, bu kadar insanın emeğiyle oynamasın" dedi. Aktaş, baklavanın Osmanlı'dan bu yana ülkenin damak tadı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Bu tür açıklamalarla, Türk malı ürünlerini yerin dibine sokmayalım. Ağzımızdan bir şey çıkarken düşünelim. Eğer baklava Karatay'ın dediği kadar zararlıysa, bu müessesleri kapatalım oturalım. Yunanistan'a baklava satıyoruz. Onlar bizim baklavamıza etiket vurarak, kendi baklavalarıymış gibi başka ülkelere pazarlıyor."




Prof. Dr Canan Karatay şu uyarıda bulunmuştu: "Bayram ziyaretlerine gidildiği zaman baklavaları da tıka basa yemeyin. Ancak bir dilim baklava yenebilir, oturup kıtlıktan çıkmış gibi yemeyin. 'Doyamayacağım' korkusu beyinde var zaten. Şeker yediğimiz zaman acıkırız. Gazlı, şekerli içecekler içtiğimiz zaman, çikolata ve ekmek yediğimiz zaman acıkırız. Neden? Bu artık bilimsel olarak gösterildi. Vücudumuzun hormonal dengesi alt üst oluyor. Kilo almak demek yağlanma demektir. Vücutta yağlanma yapan da insülin hormonudur. Bu hormon vücutta yağları, karaciğerden başlayarak depo eder."