Himmet general

Darbeci eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a suikast düzenlemek isteyen timin başındaydı. Gözaltına alındığında “Darbeciyim ama FETÖ’cü değilim” açıklamasını yaptı. Ancak MASAK raporlarına göre devletin parasını FETÖ’cü firmalara aktardı. Onlar arasında Akıncı Üssü’nde yakalanan Harun Kemal Batmaz Biniş de vardı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2017 Güncelleme 28 Ağustos 2017, 01:58
Himmet general

İÇİNDEKİLER

Tarihler 15 Temmuz 2016'yı gösterdiğinde Türkiye en büyük ihaneti yaşadı. Teröristbaşı FETÖ'nün militanları halkına bombalar yağdırdı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a suikast yapmaya kalkıştı. Darbeci eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş de suikast timinin başındaydı. Sönmezateş, yakalandığı gün "Ben FETÖ'cü değilim. Bu elbise benim üzerimde durmaz" açıklamasını yapmıştı. Ancak Mali Suçları Araştırma Komisyonu'nun (MASAK) raporu darbecinin yalanını ortaya çıkardı. Rapor, Sönmezateş'in, Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkan Yardımcısı olduğu dönemde FETÖ'yle kripto ilişkilerini kanıtladı.

BÜTÜN PARA MİLSOFT'A...
Söz konusu rapora göre Sönmezateş'in görev yaptığı dönemde Akıncı Üssü'nde yakalanan sivil imamlardan Kemal Batmaz'ın da çalıştığı FETÖ şirketlerinden Milsoft Yazılım Şirketi'ne Nisan 2014 ile Temmuz 2016 tarihleri arasında toplam 7 milyon 62 bin 851 TL'lik para aktarıldı. Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı'nın, 15 Temmuz darbe girişiminden iki gün önce yine aynı şirkete 1 milyon 712 bin 109 TL para yolladığı anlaşıldı. Sönmezateş, FETÖ şirketlerinden Atesin Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye, 2015 ile 2016 yıllarında toplam 6 milyon 363 bin 92 lira para akışında bulundu. Aynı şirkete darbe girişiminden tam bir ay önce aktarılan miktar ise 2 milyon 16 bin lira oldu. Bir başka FETÖ şirketi Süpercom Bilişim Teknolojileri Sanayi Ticaret ve Anonim Şirketi'ne de 1 milyon 551 bin lira aktarıldı. Bu şirketin ortaklarından Çetin Tekdemir'in, FETÖ'le bağlı TUSKON yöneticisi olduğu saptandı.