Eren operasyonu

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, geliştirdiği ‘yapay deri’ ile ödüle layık görüldü. ABD’de alacağı ödülü Eren’e ithaf edeceğini söyledi. Japonlar çok etkilendi, Tokyo Üniversitesi’nde 1 günlük beyin ameliyatları şehidimiz için ücretsiz yapıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2017 Güncelleme 21 Ağustos 2017, 00:00
Eren operasyonu

İÇİNDEKİLER

TÜM Türkiye 'İyi ki varsın Eren' dedi, herkes onun için gözyaşı döktü. 15 yaşındaki Eren Bülbül, Trabzon Maçka'da PKK'lı teröristlerin kurşunlarına hedef oldu. Talihsiz gencin, sosyal medyadaki Facebook hesabından yaptığı "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" paylaşımı Twitter'da paylaşım rekoru kırdı. Kök hücre ve hücresel tedavi alanında çalışmalarıyla tanınan Hematoloji Bilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibinin geliştirdiği 'yapay deri' ABD Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği'nin 'En İyi Deneysel Araştırma Ödülü'nün sahibi oldu. Ovalı ve beraberindeki Türk bilimadamları 8 Ekim'de Orlando'da düzenlenecek törenle ödüllerini alacak. Prof. Dr. Ovalı, soyal medya hesaplarında aldığı ödülü Eren Bülbül'e ithaf edeceğini açıkladı. Başarılı bilimadamı, yine sosyal medya hesaplarında Eren Bülbül adına Tokyo Üniversitesi'ndeki beyin ameliyatların 1 günlüğüne ücretsiz yapıldığını duyurdu: "İnsanlığın ülkesi yoktur... 15 Ağustos ilk saatlerinde ABD'de önemli bir ödülü kazandığımızı ve bunu Eren'e adayacağımı açıkladıktan sonra Japonya'dan bir mesaj aldım. Mesajı yazan Prof Dr. Kemal Yıldız'dı. Japonya'da beyin cerrrahisi üzerine çalışmalar yapmak üzere Tokyo Üniversitesi'nde bulunuyor. Japonlar, Eren'in hikayesinden çok etkilenmiş. 16 Ağustos günü Tokyo Üniversitesi Beyin Cerrahi Anabilim Dalı, tüm ameliyatları ücretsiz yaptı ve Eren'e adadı."


Prof. Dr. Ercüment Ovalı, milyon dolarlık bütçesi olan yüzlerce çalışmayı geride bırakarak, En İyi Deneysel Araştırma Ödülü'nü kazandı. Yapay deri, her yıl yanık nedeniyle tedavi gören 1 milyon hastaya umut olabilecek.