Sakin kalamayız

Kreş servisinde unutulan 3 yaşındaki Alperen boğularak öldü. Özel Sevgi Yumağı Anaokulu’na tepkiler çığ gibi büyüdü: “Katilsiniz. Defolun gidin mahallemizden...”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2017 Güncelleme 18 Ağustos 2017, 00:00
Sakin kalamayız

İÇİNDEKİLER

Türkiye, korkunç bir ihmal sonucu hayata veda eden 3 yaşındaki Alperen Sakin'e ağlıyor. Aileler endişeli, 'Ya bizim de başımıza gelirse' diye korkuyor. Almanya'dan dönerek 2 yıl önce İzmir'e yerleşen gayrimenkul danışmanı Serkan Sakin ile mühendis eşi Buket, oğulları Alperen'i aylık 800 lira karşılığında, Yurdagül İşgören'in sahibi olduğu Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'na yazdırdı. Çift, 4 aydır her sabah olduğu gibi olay günü çocuklarını kreşin servisine bindirdi. Kreşe geldiklerinde 18 yaşındaki servis hostesi Dilara Kanberler, öğrencileri indirmeye başladı. Bu sırada bir çocuk ağlamaya başlayınca, hostes, diğer çocuklarla birlikte hızlıca kreşe girdi. Kreşin sahibinin eşi olan servis şoförü Taner İşgören, aracı kontrol etmeden boş bir araziye park etti. Servisin camları kreşin reklamlarıyla kaplı olduğu için kimse çocuğu görmedi. Öğleden sonra Alperen'in kreşte olmadığını fark eden öğretmenler, küçük çocuğu aramaya başladı. Servise koşan okul yöneticileri, Alperen'i koltukta hareketsiz halde buldu. Olayı örtbas etmek isteyen kreş sahibi Yurdagül İşgören, Alperen'i özel bir hastaneye götürdü. Ancak minik Alperen'in sıcaktan ve havasızlıktan öldüğü anlaşıldı.

YALAN SÖYLEDİLER
İşgören, Sakin çiftini arayarak, "Alperen bayıldı, hastanedeyiz acele gelin" dedi. Çalışanlara da çocuğun uyurken öldüğü yönünde ifade vermelerini istedi. Ancak vicdan azabı çeken öğretmen Arzu Gülmez, korkunç gerçeği anlattı. Gülmez, "Öğleden sonra bahçede bir öğrencinin doğum günü kutlaması vardı. O sırada Alperen'i görmeyince aramaya başladık. Serviste, kemeri bağlı halde hareketsiz bulundu. İşgören, okuldaki kamera kayıtlarını imha etti" dedi. Acılı baba Serkan Sakin, "Oğlumu sabah 07.30'da aldılar. Akşam 16.30'a kadar o servisin içinde kalmış. Canımdam can gitti" diyerek isyan etti. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, olayın soruşturulduğunu söyledi. Şoför Taner İşgören tutuklandı.

BU RESMEN CİNAYET
Çocuk kreşe gidiyor serviste unutulup havasızlıktan ölüyor! Bu nasıl bir ihmal...
Öğretmen olmak sadece okulu bitirmek değildir. Sorumluluk bilinci olmayan insan öğretmen olmamalı!
3 yaşında bir bebek kreş servisinde nasıl unutulur? Çanta mı unutuyorsunuz insafsızlar...
Bu olay hepimizin başına gelebilir. Kime güveneceğiz...
Hadi unuttunuz, o okulda yoklama da mı yapılmıyor...
Unutulan sen değilsin yavrum. Bazılarının insanlığı unutulmuş o serviste...
Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz? Cinayettir bunun adı...
Yetkililer harekete geçsin. Servisler denetlensin!

SERVİS KORSAN ÇIKTI
İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Bostancı, "Yaptığımız ön araştırmada, aracın hiçbir kurumdan belge almadığını tespit ettik. Maalesef bir servis aracının taşıması gereken niteliklerin hiçbirine haiz değil. Servis aracından çok başka her şeye benziyor, sanki yürüyen bir billboard" dedi.

ONLAR EĞLENİRKEN ÇOCUK CAM ÇEKİŞİYOR
Minik Alperen'in yaşamını yitirdiği Özel Sevgi Yumağı Anaokulu yetkililerinin suskunluğu devam ederken, okulun kapısına 'Kreş 3 gün süreyle kapalıdır' yazısı asıldı. Kreş, Facebook adresinden siyah kurdele ile 'Yastayız' paylaşımı yaptı. Öğrenci velileri ve vatandaşlar, paylaşımın altına öfke dolu mesajlar yazdı. Yetkilileri sorumsuzlukla suçlayanlar, okulun kapatılması istedi. Paylaşıma yorum yapan bir kadın ise olayın yaşandığı gün kreşin bahçesinde doğum günü kutlandığını öne sürerek, "Alperen servis içinde can çekişirken, doğum günü kutlandı" diye yazdı. Nuran Koca, "Ne yası! Siz çocuk katilisiniz. Defolup gidin bu mahalleden" derken, Özlem Hayta, "Olayı kapatma çabanız yanınıza kalmayacak. Utanın bu resmi buraya koyarken" şeklinde yorum yaptı. Bazı vatandaşlar ise "Sevgi Yumağı Anaokulu'ndan Nefret Edenler" adı altında bir grup kurdu.

Ceyhan TORLAK-Tolga TEKİN