Mucize bacak!

Türk doktor, bacağı kesilecek hastanın kanserli kemiğini çıkarttı. Özel ısı ortamında bekletip kanserli hücreleri öldürüp yerine taktı. Tıp dünyası şaştı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2017 Güncelleme 18 Ağustos 2017, 02:49
Mucize bacak!

İÇİNDEKİLER

Adana'da, kemik kanserine yakalanan üniversite öğrencisinin bacağı, Türk doktorun uyguladığı yöntemle kesilmekten kurtuldu. Operasyonu gerçekleştiren Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Ahmet Kapukaya, tıp dünyasında yankı uyandıran operasyonu şöyle anlattı: "Kemik kanseri uyluk kemiğinin 20 santimlik bölümünü kaplamıştı. Bu kemiği çıkarıp, 'otoklavize' dediğimiz ısı içine atarak kanserli hücreleri tamamen öldürdük. Daha sonra kemiği özel bir işlemden geçirip hastaya tekrar naklettik. Hem orijinal kemiğini kaynattık hem de protez uyguladık. Hastayı operasyondan 2 gün sonra yürütmeyi başardık. Şimdi düzgün bir şekilde yürüyor." İlk kez uygulanan teknik başarıyla sonuçlanırken, bacağı kurtulan Mehmet Aykut doktoru sayesinde hayatının kurtulduğunu söyledi.

DOKTORUMA GÜVENDİM KURTULDUM
Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Yazılımcılığı 2. sınıf öğrencisi Mehmet Aykut: "Bacağım kesilecek diye çok korktum. Ahmet hocam 'bana güven' dedi. Ben de hocama güvendim. 6 günde ayağa kalktım" dedi. Prof. Dr. Ahmet Kapukaya da, operasyonun başarısı için 2 yıl beklemek gerektiğini, bu süre sonunda gerçek sonucun görüleceğini ve tıp literatürüne gireceklerini ifade etti.

Halil BİLEK