Havuz problemi

Sualtı rugbysi sporcuları, 3 metrelik havuzda antrenman yapıp şampiyonalara hazırlandı. Yetkililerden yeni bir havuz istediklerini açıkladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2017 Güncelleme 17 Ağustos 2017, 00:00
Havuz problemi

İÇİNDEKİLER

Antalya'da geçtiğimiz yıl kurulan Sualtı Sporları Kulübü, başarılarıyla kısa sürede takdir kazandı. Kulübe üye olan sporcular, sualtı rugbysinde 2'nci Lig'de ikinci olmayı başardı. Sporcuların tek sıkıntısı, kendilerine uygun bir havuzun olmamasıydı. İmkansızlıklarla boğuşan sporcular, antrenmanlarını 3 metrelik havuzlarda yapmaya çalıştı. Ancak faydalı olamadı. Çalışmalar için deniz ve falezlerden yararlanan sporcular, yetkililerden kendilerine uygun bir havuz istediklerini açıkladı. Kulübün Başkanı Emre Kazan, Antalya'nın deniz şehri olmasına rağmen sualtı sporlarında yeterli desteğin olmadığını vurguladı. Özellikle sualtı sporcularının havuz sıkıntısı yaşadığını belirten Kazan, şunları anlattı: "Maksimum 6 metrelik havuzumuzun bulunması gerekiyor. Antalya'da su sporları için antrenman yapacak havuz yok. Yetkililerden talebimizi değerlendirmelerini rica ediyoruz."

GÖĞÜS GÖĞÜSE MUHAREBE SPORU
Sualtı rugbysi, göğüs göğüse muharebeye dayalı bir üstün performans sporudur. Dünyanın en zor branşı olarak gösterilen rugbynin en büyük özelliği, tek üç boyutlu spor olmasıdır. Sporcu sakatlanmaları futbol branşından daha azdır. Su, fiziksel özelliğinden dolayı darbelerin etkisini yumuşatmaktadır. Oyunun amacı dipte olan karşı takım kalesine topu koyarak gol atmaktır, sadece, elinde topu olan oyuncuyla temas serbesttir. Oyuncuların yarıştığı havuzun derinliği maksimum 6 metre derinliğinde olmalıdır.