Talimat imamdan

Cuntacı Albay Metin Bilgici itiraf etti: Kursiyer subayları silahlandırıp Akıncı’ya götürme emrini Kara Kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Bilal Akyüz verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2017 Güncelleme 16 Ağustos 2017, 02:00
Talimat imamdan

İÇİNDEKİLER

Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumları 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülen 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin en kapsamlı davası olan Akıncı Davası'nda sanık kürsüsüne eski Albay Metin Bilgici çıktı. Diğer cuntacılar gibi FETÖ bağlantısını inkar edip darbe girişiminden haberdar olmadığını iddia eden Bilgici, 15 Temmuz gecesi evinde iken FETÖ'nün Kara Kuvvetleri imamı olduğu belirlenen Bilal Akyüz'ün kendisini aradığını savundu. Cuntacı Bilgici, "Evdeyken 21.00 civarında Albay Bilal Akyüz aradı, 'terör istihbaratı var. Kursiyerleri hazır et' dedi. Kara Kuvvetleri karargahında görevlendirildiğini, amirlerime de bilgi vereceğini söyleyerek, telefonu kapattı. Birliğe gittim personelin bir kısmını mesaiye çağırdım" dedi.

AKINCI'NIN KONUMUNU ATTI
Darbe girişimine ilişkin hazırlıkları sürdüğü sırada, Akyüz'ün tekrar kendisini aradığını anlatan Bilgici, "Bir an önce hareket etmemi söyledi. Üssün yerini bilmediğimi söylediğimde Binbaşı Osman Doğan tarafından bana konum bilgisi gönderildi. Bu konum bilgisinin yardımıyla telefondan tarif alarak Akıncı Üssü'ne gittim" diye konuştu. Hazırladığı birliktekilere yönelik kendisini sivil araçlarla takip etmeleri talimatı verdiğini de kabul eden Bilgici, "Akıncı Hava Üssü'ne geldikten sonra bir araç eskortluğu eşliğinde 143. Filoya geldim. İlerleyen saatlerde, illegal bir faaliyetin içinde olduğumuza ilişkin bir mesaj gösterildi. Bunun üzerine Bilal Albay'ı bulup 'illegal bir durum olup olmadığını' sordum. O da 'evet var' dedi" itiraflarında bulundu. Sanık çapraz sorgusunda, "Sıkı yönetim ilan edilmediğini şimdi anlıyorum. Kandırıldım" dedi.

Yüksel TEMEL