OkuMUŞ kardeşler

Muş’ta çoban kardeşler, TEOG sınavında büyük başarıya imza attı. Türkiye birincisi olan Sibel Balkaya ve 116 soruya doğru cevap veren Gülcan Balkaya’nın İstanbul hayali gerçek oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ağustos 2017 Güncelleme 12 Ağustos 2017, 00:29
OkuMUŞ kardeşler

İÇİNDEKİLER

Çobanlık yapan kız kardeşlerin, köyden, metropole uzanan eğitim başarısı herkese örnek oldu... Muş'ta Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte hayallerine kavuşan Sibel ve Gülcan Balkaya kardeşler, başta yakınları olmak üzere tüm Türkiye'yi sevindirdi. Kız kardeşler, zor şartlar altında binlerce öğrenciyi geride bıraktı. İkili, hayalleri olan İstanbul'a gitmek için gün sayıyor. Eğitimlerine burada devam edecekler.

'HİÇ GOCUNMADIM'
Türkiye birincisi olan Sibel Balkaya, "Hayatımdan hiçbir zaman gocunmadım, bu yüzden çok mutluyum. Her şeye rağmen çalışamama değdi. Yine her zaman olduğu gibi çalıştım ve emeğimin karşılığını aldım. Bu yüzden çok mutluyum. Bu yaptıklarımdan dolayı daha zeki, daha imkanı olmayan öğrencilere örnek olduğumu düşünüyorum. Çünkü ev işleri olsun, başka şeyler olsun, bunlar hiçbir zaman başarıya engel olmuyor. İnsan istediği yerde her şeyi başarabiliyor. Hedefim gelecekte iyi bir doktor olmak. Bunun için de çalışacağım" dedi.

'ZORU BAŞARDIK'
116 soruya doğru cevap veren Gülcan Balkaya ise "İşçilik yapıyoruz, ev işleri yapıyoruz, bir de bunun yanında okula gidiyoruz. Biraz zor ama biz başardık. Ben TEOG'da 4 yanlış yaptım, ablam da hiç yanlış yapmayarak birinci oldu. İmkanlarımız olmasa dahi hocalarımız ve okul müdürü bize destek oldular, hepsine emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Hedefim bilim insanı olmak" diye konuştu.