Uzaylı Türkler

‘İlk uzay ülkesi’ Asgardia’ya en çok başvuru Türkiye’den geldi. ‘Uzaylı Türkler’in sayısı 40 bini geçti. Komik yorumlar ise herkesi güülmsetti

Giriş Tarihi 11 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 11 Ağustos 2017, 00:02
Uzaylı Türkler

İÇİNDEKİLER

Türkler, uzaya odaklandı. 2016'da Paris'te düzenlenen bir konferansla tanıtılan "Asgardia" uzay ülkesi olma iddiasıyla yola çıktı. Asgardia, adını İskandinav mitolojisinde tanrı Odin'in yaşadığı Asgard'dan aldı. Kurucusu Dr. İgor Aşurbeyli, bu uzay ülkesini "bağımsız, özgür bir ortam" olarak tanımladı. Geçen süre içerisinde internet üzerinden yapılan başvurularla Asgardia "vatandaşlarının" sayısı 226 bine ulaştı. Böylece devlet statüsü alabilmek amacıyla Birleşmiş Milletler'e başvuru için dile getirilen 100 bin sayısı aşıldı. Asgardia'ya en çok Türkler başvuru yaptı. Türk "Asgardia vatandaşlarının" sayısı 43 bine yaklaştı. İnternette Asgardia sitesi altında Türkçe bir forum sayfası açıldı. Burada Türk "Asgardialılar"ın yorumları herkesi gülmekten yerlere yatırdı:



Mangalı al gidiyoruz.
Öğretmen arkadaşlar, Asgardia eğitim sistemine ne gibi faydalarımız olabilir tartışalım.
Ben yoğurtsuz duramam. O yüzden yanımda bir inek de getirmek istiyorum.
Başkanlığa adaylığımı koyuyorum. Asgardia için oylarınıza talibim.
Türkler olarak Uzayı hakimiyetimiz altına alacağız.
Uzayda Türk cumhuriyeti.
Hayaldi gerçek oldu.



Dünya dışında kurulacak ilk ülke olma özelliği taşıyan Asgardia'da yaşamak isteyenler internetten başvuru yapıyor. 226 ülkeden gelen başvurular arasında Türkler, ilk sırada yer alıyor.