Geleceğe Bağ-Kur!

Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan Türk girişimciler bir araya geldi, ‘göbekbox’ı kurdu. Bebeğinizin göbek bağını kargoyla gönderiyorsunuz, onlar da alıp Harvard Üniversitesi’ne gömüyor, hatta uzaya bile yolluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ağustos 2017 Güncelleme 10 Ağustos 2017, 00:00
Geleceğe Bağ-Kur!

İÇİNDEKİLER

Kayserili bir grup girişimci, kurdukları internet sitesi üzerinden 'göbek bağı gömme' geleneğini yaşatıyor. Kargo ile alınan göbek bağları, dünyanın en ünlü üniversiteleri ve şirketlerinin bahçelerine gömülüyor. Projeye göre, bebeğinin göbek bağını gidemeyeceği uzaklıktaki bir üniversitenin ya da şirketin bahçesine gömdürmek isteyen ebeveynler, gobekbox.com internet sitesi üzerinden girişimcilerle irtibata geçiyor. Ardından ebeveyn, kendisine kargo ile yollanan küçük kutuya bebeğinin göbek kordonunu, tarif edildiği biçimde yerleştiriyor ve kargo ile geri gönderiyor. Dünyanın her yerinden hizmet veren girişimciler, ailenin isteğine göre bebeğin göbek kordonunu, dünyanın en ünlü üniversitelerinin ya da şirketlerinin bahçesine gömüyor. Tabi hepsinin fiyat tarifesi yerine göre değişiyor. Mesela, Harvard Üniversitesi'ni isteyenler 219 TL ödüyor. Çocuğunuz Apple'da çalışsın istiyorsanız 319 TL ödüyorsunuz. Bunlar yetmez benim gözüm yüksekte diyorsanız, uzay için 4 bin 500 TL'yi gözden çıkarmak zorundasınız. İlk akla gelen soru 'Gömüldüğüne nasıl emin olacağız?' Bunun için girişimciler aileye, çocuğunun göbek bağının, istedikleri yerde gömüldüğüne dair bir video gönderiyor.



DİNİMİZE GÖRE HURAFE
Geleneğe göre çocuğun göbek bağı düştüğünde bir okul, cami ya da işyerine gömülür. Göbek bağı gömülen yere göre çocuğun geleceğinin şekillendiğine inanılır. Ancak, geleceği bilmek yalnızca Allah'a mahsus olduğu için, bu inanış İslamiyet'e göre bir hurafedir.