Yalan rüzgarı

Çiğli Üssü’nün komutanıydı. Darbe gecesi Akıncı Üssü’ne gitti. 1 numaralı tören üniformasını giydi ve darbe bildirisini okudu. Suikast timinin parolasını da o verdi. FETÖ’ye himmet yardımı da yaptı. Cuntacı Kubilay Selçuk hakim karşısında tüm bunları tek tek yalanlarla açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2017 Güncelleme 09 Ağustos 2017, 03:12
Yalan rüzgarı

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün 15 Temmuz kanlı darbe girişimine ilişkin görülen Akıncı davasında eski Tümgeneral Kubilay Selçuk'un çapraz sorgusu yapıldı. Olay tarihinde Çiğli Üssü'nün komutanı olan Selçuk, Akıncı Üssü'nde o gece tören kıyafetiyle darbe bildirisini okuduğunu kabul etti. Cuntacı eski Tümgeneral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Marmaris'te suikast girişiminde bulunan timin başındaki eski başçavuş Zekeriya Kuzu'ya "paşa" lakabını taktığını itiraf ederken, verdiği cevaplar ve söylediği yalanlarla pes dedirtti. İşte Selçuk'un cevapları:

TAKKİYE USTASI: Darbe sonrası çok üzgün olduğu sorulması üzerine: 16 Temmuz sabahı ruh gibi dolaşıyordum. Çok üzgündüm. Ama darbenin başarısız olması nedeniyle değil. TSK, millet zarar gördü...

CAN VERMEK AKILLICA DEĞİL: "Başkent bombalanırken siz canınız pahasına bunu önleyebilirdiniz. Neden yapmadınız" sorusu üzerine: Biz profesyonel askeriz. Canımızı vermek akıllıca değil.

İMAMI KORUDU: Uzun saçlı sivil bir şahsı (FETÖ imamı Harun Biniş) karşıladığı sorusu üzerine: Onu o uzun saçlıya sormak lazım.

SUİKASTI ABARTMAYIN: Komutan olduğu üsden suikast timi havalanması üzerine: Bundan haberim yok. Böyle abartılı ifadeler kullanmaya gerek yok.

PROFESYONEL CUNTACI!: Akıncı'daki kontrol kulesini aradığı halde uçakların kalkmamasını neden engellemediği sorusu üzerine: "Herkese meydan okursunuz çekip vurabilirsiniz. Bu bir tercihtir. Ben profesyonel bir adamım. Genelkurmay Başkanıyla temas şansı yakalamışım. Kendinizi heder ettirip, kovalattırıp sonuç alamazsınız."

ÇİĞLİ PAROLASI "PAKET": 15 Temmuz gecesi cumhurbaşkanına giden ihanet timinin, sorumlu olduğu Çiğili Hava Üssü'nden havalanması üzerine: Hiç haberim yok. O gün giriş parolasının 'paket' olmasından haberim yok.

KUZU PAŞA: Suikast timindeki FETÖ'cü subay Zekeriya Kuzu ile yakınlığı üzerine: Ona 'Paşa' lakabını ben verdim. Kuzu ile samimiyetim var. Arabasına da bindim. Ona gönderdiğim parayı hatırlamıyorum. Ama himmet değildi."

Yüksel TEMEL