Vatoz dehşeti!

İstanbul’da bir AVM’nin akvaryum bölümünde çalışan Şener Avşar’ı, Vatoz ısırdı. Kurum, 25 gün işe gidemeyen Avşar’ı işten attı! Bacağındaki yara bir türlü iyileşmeyen talihsiz adam hukuk mücadelesi başlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2017 Güncelleme 09 Ağustos 2017, 00:00
Vatoz dehşeti!

İÇİNDEKİLER

Her gün binlerce vatandaşın ziyaret ettiği özellikle çocukların ilgisini çeken akvaryumda vatoz dehşeti yaşandı. Su Ürünleri Fakültesi mezunu Şener Avşar (30), bir süre önce İstanbul Üsküdar'da bulunan bir AVM'nin akvaryum bölümünde akvarist olarak işe başladı. Avşar, 4 Haziran'da akvaryumda temizlik yaparken Vatoz balığı tarafından sağ bacağından ısırıldı. Zehrin vücuda yayılmaması için ısırıldığı noktaya sıcak su döktükten sonra soluğu hastanede aldı. Vatoz balığının soktuğu bölgede bulunan doku ameliyatla alındı.

İĞNESİ OLMAMALIYDI...
Ancak balığın soktuğu bölgede oluşan yara bir türlü kapanmadı. AVM yönetimi tarafından işten atılan Avşar, büyük yıkım yaşadı. AVM hakkında taksirle yaralamadan suç duyurusunda bulunarak, hukuk mücadelesi başlattı. Doktorların durumuna net bir teşhis koyamadığını söyleyen Avşar, şunları anlattı: "Akvaryumda iş güvenliği yoktu. Bir gözlemci olması lazımdı. Normal şartlarda Vatozların iğnesinin kesilmiş olması lazım. Ancak beni sokan Vatoz'un iğnesi vardı. 25 gün işe gitmeyince kovuldum. Vatoz sokması Türkiye'de nadir görüldüğü için doktorlar teşhis koyamıyorlar. Belki de hiç iyileşemeyeceğim."

İŞ KAZASI SAYILMALI
Avşar'ın avukatı Salih Öz, yaptığı açıklamada, "Devasa akvaryumlar Türkiye'de yeni ortaya çıkan bir sektör. Dolayısıyla bu konuda çok fazla iş tecrübesi olmadığı için akvaryumlarda sık sık kaza yaşanıyor. Akvaryumlar için milyonlarca lira harcanıp yurt dışından balıklar getiriliyor. Ancak burada çalışanların iş güvenliği sağlanmıyor. Dolayısıyla ülkemizde akvaristler büyük tehlike altında çalışıyor" ifadesini kullandı.