LYS tercih sonuçları açıklandı

Üniversitelere yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 08 Ağustos 2017, 21:28
LYS tercih sonuçları açıklandı

İÇİNDEKİLER

Hatırlanacağı üzere 10-11 ve 17-18 Haziran'da yapılan LYS sınavının sonucuna göre birçok öğrenci ümitlendi birçoğu da seneye yapılacak sınava hazırlanma kararı aldı. Öğrencilerin velileri de aynı şekilde çocukları gibi büyük bir heyecanla beklediği LYS tercih sonuçları açıklandı.

SONUÇLARA BURAYA TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ

ÖSYM TERCİH SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

Yukarıda verdiğimiz sorgulama linkine girerek TC kimlik numaranız ve aday şifreniz ile sonuçlarını sorgulayabilirsiniz.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?
ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK?
Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.