Haksızlığa gebe

İstanbul Adalet Sarayı Baro Odası’nda çalışan Sinem Apaydın, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atıldı. Hamile olduğu için kovulduğunu belirten genç kadın, bin liralık tazminat davası açtı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ağustos 2017 Güncelleme 07 Ağustos 2017, 00:55
Haksızlığa gebe

İÇİNDEKİLER

Vatandaşların her gün adalet umuduyla kapısını çaldığı adliyede adaletsizlik yaşandı! İstanbul'da yaşayan Sinem Apaydın (27), 2012 yılında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı B Blok Zemin Kat Baro Odası'nda işe başladı. Yoğun iş temposu nedeniyle günlerce mesaiye kaldı. Bu sırada adliyede çalışan bir katiple tanıştı. Nişanlandı. Bir yandan çalışıp bir yandan da evlilik hazırlığına başladı. İşyerinden ve patronu Muhammed D.'den de memnun olan Apaydın, evlendikten kısa bir süre sonra anne olacağı müjdesini aldı.

TAZMİNATINI ALAMADI
Ancak hamileliğinin ikinci ayında hiçbir gerekçe gösterilmeden işinden atıldı! 5 yıllık emeğine rağmen tazminatsız işten kovulan genç kadın, maddi olarak sıkıntı yaşamaya başladı. Hakkını aramak için hukuk mücadelesi başlattı. İstanbul İş Mahkemesi'nde bin liralık alacak davası açtı. 4 yıllık tazminatını alamadığını belirten Apaydın, "İşten çıkarıldığımı bir arkadaşım bana söyledi. Beni hamile olduğum için işten çıkardığını düşünüyorum" açıklamasını yaptı. Apaydın'ın dava dilekçesinde "Müvekkilime herhangi bir kıdem veya ihbar tazminatı ödenmemiştir. Davalı, herhangi bir şekilde ödeme yapmayacağını ve müvekkilimin yasal yollara başvurmasını istemiştir. Bin liranın davalıdan tahsiline karar verilmesini istiyoruz" ifadeleri yer aldı.

Ali OKTAY