Böbrek A.Ş.!

Borç batağındakiler çaresizlikten böbreklerini satışa çıkardı. Organ ticareti sanal alemde yayıldı. Fiyatlar 1 milyon liraya kadar fırladı. 24 yaşındaki Büşra da bu yola başvuranlardandı. Ancak çaresiz genç kıza ahlaksız teklif yağdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2017 Güncelleme 02 Ağustos 2017, 01:06
Böbrek A.Ş.!

İÇİNDEKİLER

TÜRKİYE'nin acı gerçeği organ satışı, artık sosyal medya aracılığıyla yapılmaya başladı. Geçim sıkıntısı çekenler organlarını satmak için sanal alemden ilan verdi. Böbrek ve ciğerlerine 100 bin lira ila 1 milyon lira arasında fiyat biçti. Sosyal medyada organ satışı yapanlar adeta şirketleşti. Yeni mağduriyetlerin ortaya çıkması ise gecikmedi. TAKVİM'in 'Sanal böbrek' haberinin ardından organlarını satmak isteyip de mağdur duruma düşenler ortaya çıktı. Onlardan biri, 24 yaşındaki üniversite mezunu Büşra S.'ydi. Kredi borçları nedeniyle böbreğini satılığa çıkaran ama aldığı telefonlardan sonra vazgeçen Büşra S., şu an bir AVM'de çalıştığını söyledi. Kredi borçlarını ödemek için aklına böyle bir düşünce geldiğini belirten Büşra S., "Başka çarem yoktu. Kredilerin ödeme zamanı geliyordu. İş bulamamıştım. Bir ilan yazdım. Böbreğimi ve karaciğerimin bir kısmını satmak istedim" dedi. Genç kız ibretlik hikayesini şöyle dile getirdi:

'EVLENMEK İSTEDİLER'
"Günde 5-10 kez aranıyordum. Telefonlar artık rahatsız edici bir hal aldı. Çünkü gerçekten böbrek isteyenler değil, benim bu halimi kullanmak isteyenler vardı. Bir gün telefonum çaldı arayan şahıs, Antalya'da olduğunu böbrek nakli için akrabalık şartının zorunlu olduğunu söyledi. Bunun için de kendisi ile evlenmem gerektiğini 6 ay sonra eğer ben istersem boşanabileceğimi söyledi. Bir miktar da para vermeyi talep etti. O an anladım amaçları çok farklıydı."

'KONSOMATRİSLİK YAP'
"Yine Antalya'dan birisi aradı. 'Borçlarını ödemen için organını satmana gerek yok. Ben sana dilediğin kadar para veririm. Benim mekanım var. Orada konsomatrislik yaparsın" dedi. Telefonu yüzüne kapattım. Başka birisi aradı. Bana para karşılığı kendisiyle olmamı teklif etti. "Böbreğini karaciğerini satmana gerek yok" dedi.

200 BİN DOLAR TEKLİFİ
"Anneannesi hasta olan biri az daha beni ikna ediyordu. Kadın karaciğer istiyordu. 200 bin dolar teklif ettiler. Çok üzülmüştüm ama karaciğerimin bir parçası alınacağı gözümün önüne geldi çok korktum. O sırada bir iş başvurusu yapmıştım, o kabul oldu. Kendime ev arkadaşı buldum. Hayatımı düzene soktum, bu işten vazgeçtim. Borçlarımı ödüyorum. Telefonların neredeyse tamamı Antalya'dan geliyordu. Orada bunların merkezi falan mı var bilemedim."