Kafası karışık!

Arzu Mertgil, 18 perukla kılık değiştirip 13 milyon lira vurgun yaptı. Duruşmaya ise başını kapatarak gitti. Değişimine yardım eden kuaförünü bile 380 bin TL dolandırdığı ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2017 Güncelleme 27 Temmuz 2017, 00:00
Kafası karışık!

İÇİNDEKİLER

Bursa'da yüzlerce kişiyi 'ponzi' adı verilen yöntemle dolandırarak 13 milyon TL'lik vurgun yapan Arzu Mertgil ilk kez hakim karşısına çıktı. Kurbanlarını kılık değiştirerek dolandıran sanık duruşmaya başını örterek gitti. 798 yıl hapsi talep edilen Mertgil, "18 perukla insanları kandırdığım iddia edildi. Bu doğru değil. Mali müşavirim. Aylık 10 bin lira gelirim var. 10 yıldır protez saç kullanıyorum. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" dedi. Sanık bunları söylerken mağdurlar da nasıl tuzağa düştüklerini anlattı. Tezgahtar olarak çalıştığını ifade eden R.Y. (30) "8 bankadan 228 bin lira kredi çektim. Aylık yüzde 10 para kazanacaktım. Bu para karşılığında bir araç teminat olarak verildi. Bir de İzmir'den daire verileceği söylendi. Ev değil boş bir tarla verdiler" dedi.

'2 MİLYON LİRA ZARAR ETTİM'
Mali müşavir olarak çalışan Ş.D. de, "İş kurmak için Arzu ile tanıştım. 1 milyon 600 bin lira verdim. Ayrıca 600 bin lira değerinde de dükkanım satıldı. Toplamda 2 milyon 200 bin zararım var" diye konuştu. Şikayetçilerden G.D. de, "Benim 120 bin lira kredimi Arzu ödedi. Daha sonra 333 bin lira ve ev ipoteği karşılığında, aynı gün 8 ayrı bankadan 180 bin lira kredi çektim. Toplam 513 bin lira parayı Arzu'ya verdim" dedi. Öte yandan, sanığın kuaförü B.K., kendisinin de 380 bin lira dolandırıldığını anlattı. Arzu Mertgil'den hiç hak ediş almadığını ifade eden kuaförü, işi gereği kendisinden para aldığını söyledi. 235 bin lira dolandırıldığını belirten Y.K. ise Arzu'nun kendi kredi kartıyla kızının okul masraflarını karşıladığını iddia etti. Mahkeme heyeti, duruşmaya gelen 35 mağdurun ifadesini aldıktan sonra Arzu Mertgil'in tutukluluk halinin devamına, eksik evrakların giderilmesine karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Duruşmanın ardından otobüse bindiği sırada kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarının sorularına cevap vermeyen sanık yüzünü kapattı.