Suç makinesi

Alman Bakan Gabriel, gurbetçilere yazdığı mektupta kendi işlediği suçları yok saydı. “Türkiye suçsuz vatandaşlarımızı tutukluyor” diyerek hukuk kurallarını yıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2017 Güncelleme 23 Temmuz 2017, 02:13
Suç makinesi

İÇİNDEKİLER

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye düşmanı Bild gazetesine yazdığı mektupta Türkçe ve Almanca olarak Almanya'da yaşayan Türklere seslendi. Söze "Sevgili Türk hemşerilerim" diyerek başlayan Gabriel mektubunda "Türkiye ile olan ilişkilerimizde şu anda yaşanan büyük zorlukları özellikle siz de hissetmektesiniz. Sizin vatanınız Almanya'dır. Almanlarla Türkler arasındaki dostluk büyük bir hazinedir. Biz Türkiye ile iyi ilişkilerimizin olması için her zaman çaba sarf ettik. Fakat şu anda Türkiye'de suçsuz Alman vatandaşları tutuklanmaktadır. Vatandaşlarımızı korumak zorundayız. Bu nedenle Alman Hükümeti'nin Türk siyaseti karşısındaki politikaları değişecektir. İşbirliğimizi ve özellikle Türkiye'ye yapılan ekonomik yardımları yeniden gözden geçireceğiz ve Avrupa'da da net bir tutum için girişimlerde bulunacağız" ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU TEMASTA
Almanya'daki Türk imamlar hakkında casusluk soruşturması başlatan, suçu kesinleşmiş teröristleri ülkesinde koruyan ve hem FETÖ'cü hem PKK'lılara maaş bile bağlayan, yıllardır Türklere ikinci sınıf muamelesi yapan, NAZİ saldırılarını aklayan suç makinesi Almanya'nın "Türkiye, suçsuz Almanları tutukluyor" sözü ise büyük tepki çekti. Türkiye'nin teröristleri iade talepleri karşısında sessiz kalan Gabriel'in Türkiye'de huzur içinde yaşayan binlerce Alman'ı görmezden gelen casusluk suçu ile yargılanan Almanlar'ı savunması ikiyüzlülüğünü gösterdi. Üstelik Gabriel'in yargılanan kişiler için "Onlar suçsuz" demesi de Almanya'nın hukuk tanımazlığının bir göstergesi oldu. Bu arada Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gabriel'in dün telefon görüşmesi yaparak iki ülke arasındaki krizle ilgili temaslarda bulundukları belirtildi.

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ
Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'nin hiçbir talebine yanıt vermeyen Almanya'nın Türkiye'ye çok sabrettiğini ve artık politakalarını değiştireceklerini söyledi. Gabriel, Türkiye'ye yaptıkları yardımları da gözden geçireceklerini söyleyerek tehditlerde bulundu.





Kendisini aktivist olarak tanıtan ancak siber güvenlik uzmanı olduğu ortaya çıkan Peter Steudtner Büyükada'da ajanlık suçuyla tutuklanmıştı.



TÜM DERTLERİ BU ADAMLAR
Almanya'da gazetecilik yapan Deniz Yücel, PKK bağlantıları nedeniyle tutuklandı ve ajanlık yaptıkları ortaya çıktı. FETÖ adına ajanlık yapan Can Dündar ise Almanya tarafından koruma altına alındı.