Kandilli Rasathanesi'nden önemli açıklama

Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener: Son verilere göre 6,6 büyüklüğünde bir deprem oldu.

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 21 Temmuz 2017, 16:49
Kandilli Rasathanesi’nden önemli açıklama

İÇİNDEKİLER

Ege Denizi'nin Muğla açıklarında saat 01.31'de 6,3 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Gökova Körfezi'nde saat 01.31'de 6,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin yaklaşık 7,8 kilometre derinliğinde meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nden gelen son dakika bilgisine göre, Bodrum açıklarında meydana gelen depremin büyüklüğü 6,6, hissedilen şiddeti ise 7... Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener, meydana gelecek artçı sarsıntılara dikkat çekti ve "Vatandaşlarımız teyakkuzda olsun" dedi.

"VATANDAŞLARIMIZ TEYAKKUZDA OLSUN"
Kandilli Rasathanesi, Muğla Bodrum ilçesi açıklarında saat 01.31 sıralarında meydana gelen ve merkez üssü Gökova Körfezi olan depremin 6.6 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Bodrum açıklarında meydana gelen depremle ilgili canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Haluk Özener yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Depremin büyüklüğü 6,6… Çok şükür ki can kaybı yok. Bölge sismik olarak aktif bir bölge. Daha önce Gökova ortası hareketliydi. Şu ana kadar 160 civarı artçı sarsıntı kaydettik. Bilimsel olarak 5,5 büyüklüğüne kadar artçı bekleyebiliriz. Önümüzdeki süreçte teyakkuzda olmalarını öneriyoruz.

TSUNAMİ
Liman içerisindeki cihazın konumu gereği tsunami çok düşük kaydedildi. Ama bazı kıyılarda 20 metreye kadar su yükselmesi görüldü.

Hep söylüyoruz ama keşke bilimsel bir veri verebilsek. Ama ülkemiz bir deprem bölgesinde. Vatandaşımızın her zaman bu bilinçle yaşamayı öğrenmesi lazım.

DEPREMİN HİSSEDİLEN ŞİDDETİ: 7
Her bir buçuk yılda bir 6'dan büyük depremler yaşıyoruz. Çünkü her sene 3-4 santimetrelik bir hareket söz konusu Güney Batı'ya doğru. Yer kabuğunun ne yöne doğru hareket ettiğini biliyoruz. Eski tarihsel depremlerimiz nedeniyle fayların hareketliliğini biliyoruz. Tek bilemediğimiz şey zaman. Dünyanın hiçbir yerinde zaman vermek mümkün değil. 6,6 büyüklüğündeki depremin merkezde hissedilen şiddeti 7 oldu.