'Sela'm olsun şanlı direnişe

Hain darbe girişimi gecesi, demokrasiye sahip çıkan herkes, üzerine düşeni yaptı. Camilerimizde o gece sabaha kadar ezanlar susmadı. Üniformalı teröristler, hak ettikleri cevabı aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2017 Güncelleme 15 Temmuz 2017, 02:08
’Sela’m olsun şanlı direnişe

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün emir erleri ülkemizi bölüp parçalamak isterken, din adamlarımızın direnişiyle de karşılaştı. O hain girişimin yapıldığı 15 Temmuz Gecesi, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bütün il müftülerine hemen çağrı yaptı. Gece saat 00.13'te Türkiye'de bütün camilerde aynı anda sela okunmaya başlandı. Ezan sesleri, sabahlara kadar susmadı. Hainler neye uğradıklarını şaşırdı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, sela okunması yönünde aldıkları kararın perde arkasını anlattı: 15 Temmuz gecesi her Türk vatandaşı gibi 21.30'dan itibaren aldığımız bilgilerle 'ne yapabiliriz?' dedik. 100 bini aşkın görevlimiz ile bir müesseseyiz. Bizim görevimiz sadece namaz kıldırmak değil. Zor zamanlarda milletin paralarıyla alınan tanklar milletin kalbine yöneldiği zaman kriz masası oluşturduk. İlk aklımıza gelen minarelerden salalar okuyarak, milletimizi hukukuna sahip çıkmaya davet etmek oldu. Kurtuluş Savaşı'nda da milletin maneviyatını ayakta tutmak olmuştur. Kıbrıs Harekatı'nda 12 yaşındaydım. Babam mihrap görevlisiydi. Gecenin 1'inde üzücü haberler geldiğinde babam 'minareye çık ve sala oku' demişti. Hafızamda bu canlandı. Bütün görevlilerimize mesaj göndererek, 'minarelerden sala okuyarak milletimizi kendi iradesine sahip çıkmaya davet edelim' dedik. Sabahlara kadar da Türkiye'nin bütün camilerinde böyle oldu. Millerin kulağında sala, dilinde tekbir, elinde bayrak ile o ihaneti bertaraf etme noktasında sonuç verdi.



90 BİN CAMİDE IŞIKLAR SÖNMEYECEK
Diyanet İşleri, 15 Temmuz'un yıldönümünde de aynı kararı aldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez imzasıyla tüm il ve ilçe müftülüklerine gönderilen genelgeye göre, Türkiye genelinde "Şehitlerimiz için 100 bin hatim okuyoruz" kampanyası başlatıldı. 14 Temmuz 2017 günü cuma namazı öncesi camilerde başlayan Kur'an okunup 100 bin hatim duasının ardından bu gece saat 00.13'te tüm yurtta 90 bin caminde eşzamanlı olarak selalar okunacak. Cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacak.