Başgazi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dün 15 Temmuz Şehitleri Anma programı düzenlendi. İki evladı şehit olan acılı babanın şiiri yürekleri deldi geçti. Gazi Safiye Bayat ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Başgazim” diye hitap etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2017 Güncelleme 14 Temmuz 2017, 01:39
Başgazi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'na katıldı. Programda TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bakanlar, kuvvet komutanları da yer aldı. Erdoğan, salona girişinde, "İşte asker işte komutan, Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı. Program, sela ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Ekranda 250 şehidin isimleri tek tek yansıtıldı ve sonunda "Vatan size minnettar" yazısı yer aldı. Bu esnada şehit yakınları ve gaziler gözyaşlarına hakim olamadı. Daha sonra şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç, gözyaşları içinde bir konuşma yaptı. "Ahmet sağ gözüm, Mehmet sol gözümdü. Vatan için şehadete hazırız" dedi.

İDAM İSTİYORUZ...
Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı. İstanbul'da ayağından yaralanan gazi Safiye Bayat ise darbeciler için idam istediklerini de söyledi. Bayat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Başgazim" diye hitap ederek, "Beraberce Reisimizin arkasında vatan topraklarına sahip çıktık. Dünya bir lider gördü. Liderim, 'Ben milletten üstte bir üstün varlık tanımadım' dedi. Bizi cihada davet etti. Allah'ın izniyle 'Zafer yalnızca inananlarındadır' dedik ve sabahına galip geldik" diye konuştu.

UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törendeki konuşmasında gazi Safiye Bayat'tan bahsetti. "Ulan terbiyesizler, karşınızda tek başına bir bayan var. Siz onu ölümle tehdit ediyorsunuz. Yürek meselesi bu kürek değil" dedi. Ardından şunları söyledi: "Rabbime beni böyle bir milletin evladı olarak yarattığı için ne kadar hamd etsem azdır. Biz Allah yolunda dinimiz, milletimiz, vatanımız için her an ölmeye hazırız. Kefenimizi giydik yola böyle çıktık. FETÖ'nün ihanetini unutmayacağız, unutturmayacağız. Darbe girişimini fiilen yürütenleri, arka planda onları yönetenleri, darbecilere destek olanları asla unutmayacağız, unutturmayacağız..."