Ali İhsan Sarıkoca KHK ile ihraç edildi

FETÖ'nün sözde hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz ile karakoldayken görüşen eski Başbakanlık çalışanı Ali İhsan Sarıkoca yeni yayımlanan KHK ile ihraç edildi...

Giriş Tarihi 14 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 15 Temmuz 2017, 02:18
Ali İhsan Sarıkoca KHK ile ihraç edildi

İÇİNDEKİLER

Resmî Gazetede yer alan KHK ile görevinden ihraç edilen isimler arasında; Adil Öksüz ile karakoldayken görüşen eski Başbakanlık çalışanı Ali İhsan Sarıkoca da var.

DAHA ÖNCE İTİRAF ETMİŞTİ
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde 'Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı' olduğu belirlenen firari Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasıyla ilgili daha önce açığa alınan Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca, Öksüz ile gözaltında olduğu sırada görüştüğünü itiraf etmişti.

16 TEMMUZ GÜNÜ 6 GÖRÜŞME
Ali İhsan Sarıkoca ifadesinde, Serter Koçak'ın yakalananlar arasında FETÖ imamı var demesi üzerine Kazan'a gittiğini ve bu kişiyi merak edip görüştüğünü iddia etmesine rağmen HTS kayıtları Sarıkoca'nın daha yakalanmadan Öksüz'ün o sırada bulunduğu Kazan'a geçtiğini gösterdi. Sarıkoca, Antalya dönüşünde, Etimesgut'taki evine uğramadan 16 Temmuz sabahı Kazan'a geçti. Buradan da saat 06.47'de Serter Koçak ile görüştü.
Koçak ile Sarıkoca'nın görüşmeleri bir süre kesildi. Öksüz'ün yakalandığı 16 Temmuz saat 11:00 sıralarından sonra ikili yeniden görüşmeye başladı. İlki saat 11:34'te olmak üzere o gün 6 telefon görüşmesi yaptılar. Bunlardan bazıları arasında sadece dakikalar vardı.

3 GÜNDE 7 GÖRÜŞME
15 Temmuz gecesi Antalya'dan Ankara'ya gelen, 16 ve 17 Temmuz gündüz sürekli Kazan ve çevresinde bulunan Ali İhsan Sarıkoca 17 Temmuz'da sürpriz bir şekilde İstanbul'dan çıktı. İstanbul - Sütlüce ve Üsküdar çevrelerinde bulunan Sarıkoca, buradan da Serter Koçak ile görüşmeye devam etti.

Ali İhsan Sarıkoca, apar topar gittiği İstanbul'da bir gün kaldı. Telefonu 19 Temmuz akşamı Ankara'da yeniden sinyal verdi. İstanbul'dan Ankara'ya döndükten sonra 3 gün boyunca Serter Koçak ile bazıları gece yarısından sonra 7 görüşme daha yaptı. İkilinin görüşmeleri, Adil Öksüz'ün kaybolmasından sonra 22 Temmuz'da kesildi.

ŞÜPHE VERİCİ TESADÜF
HTS kayıtları, sanık Ali İhsan Sarıkoca'nın 18 Temmuz'da da İstanbul'da olduğunu gösterdi. Ne tesadüf ki aynı gün salıverilen Adil Öksüz de İstanbul'a geçti ve telefonu Üsküdar çevresinden sinyal verdi. Adil Öksüz görüşmelerini, o sıralarda Ankara Batı Adliyesi'nde görevli polis memuru Kahramanmaraş'tan hemşerisi olan Zeki Çınkır ile yapıyordu. Zeki Çınkır, Sabiha Gökçen Havaalanı'na 09.27'de varan Öksüz ile görüştü, Serter Koçak da o sırada İstanbul'da olan Ali İhsan Sarıkoca'yı aradı.