Bakan Zeybekci: Etkinlik için Avusturya'dan talebimiz olmadı

Avusturya'nın,15 Temmuz alerjisi tuttu başına iş açtı. Kendi kendine gelin güvey olan Avusturya'nın aslında var olmayan bir etkinliği iptal ettiği ortaya çıktı! Ekonomi Bakanlığı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci veya Bakanlık tarafından Avusturya’da 15 Temmuz 2017 tarihinde herhangi bir etkinlik düzenlemesi talebi olmadığını açıkladı.

Giriş Tarihi 10 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 10 Temmuz 2017, 14:59
Bakan Zeybekci: Etkinlik için Avusturya’dan talebimiz olmadı

İÇİNDEKİLER

Ekonomi Bakanlığı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci veya Bakanlık tarafından Avusturya'da 15 Temmuz 2017 tarihinde herhangi bir etkinlik düzenlemesi talebi olmadığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün sabah saatlerinde bazı yerli ve yabancı basın kuruluşlarında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin 15 Temmuz 2017 tarihinde Avusturya'da yapılacak bir etkinlik için Avusturya'ya girişine izin verilmediği yönünde haberlerin yer aldığının görüldüğü kaydedildi.

Basına konu olduğu şekliyle Bakan Zeybekci veya Bakanlık tarafından Avusturya'da 15 Temmuz 2017 tarihinde herhangi bir etkinlik düzenlemesi talebi olmadığı vurgulanarak, "Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'nin Avusturya ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Avusturya Dışişleri ve Ekonomik İşler Bakanları ile yakın gelecekte görüşmeler gerçekleştirilmesi yönünde programımız olmakla birlikte, bu konu muhataplarımız nezdinde talep haline dönüştürülmemiştir.

Karşılıklı görüşme talep edilmesi halinde ise bunun sorun teşkil edeceği, en basit nezaket kuralları gereğince akla dahi gelmemektedir. Diğer taraftan, Sayın Bakanımızın Avusturya veya dünyanın herhangi bir yerindeki vatandaşlarımızla bir araya gelmesi için kimseden izin alması gibi bir durum da asla söz konusu değildir" ifadesi kullanıldı.

AVUSTURYA'NIN SKANDAL KARARINA DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Avusturya'ya yapacağı ziyaretin engellemesine bir tepki de Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin 15 Temmuz anma etkinlikleri çerçevesinde Viyana'yı ziyaretinin Avusturya makamları tarafından engellenmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Müftüoğlu açıklamasında "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'nin Avusturya'da yaşayan vatandaşlarımızla buluşmak üzere Viyana'ya gerçekleştirmeyi planladığı ziyarete yönelik olarak Avusturya makamlarının sergilediği tavır ibret vericidir. Hain darbe girişimi karşısında demokrasiye sahip çıkan ve bu uğurda şehit düşen ve gazi olan vatandaşlarımızın anılmasına yönelik etkinliğe katılmak üzere Sayın Ekonomi Bakanımızın yapmayı planladığı ziyaretin engellenmesi, Avusturya'nın demokratik değerlerin savunulmasına yönelik yaklaşımında samimi olmadığını ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.