Bir garip ölüm

Milli tekvandocu Sinan Gürsoy, başından vurularak hayatını kaybetti. Aile kaza, polis intihar, savcılık cinayet dedi. Yapılan araştırmada sporcunun kızı tarafından öldürüldüğü belirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2017 Güncelleme 27 Haziran 2017, 00:29
Bir garip ölüm

İÇİNDEKİLER

Eski milli tekvandocu Sinan Görsoy, tabancayla vurularak yaşamını yitirdi. Olayın ardından aile kaza, polis intihar, savcılık cinayet dedi! Olay geçtiğimiz yıl nisan ayında Ankara Keçiören'de meydana geldi. Kuyumcu dükkanında başından vurulan milli sporcu, hastanede hayatını kaybetti. Sporcunun eşi Neval Şanay ve kızları, olayın kaza olduğunu söyledi. Ancak savcılıkta çelişkili ifadeler verdi. Öte yandan olay yerinde inceleme yapan cinayet büro ekipleri ölümün intihar olduğunu belirtti. Bunun üzerine soruşturma derinleştirildi. İfade veren Neval Şenay, "Biz hep olayın kaza olduğunu belirttik. Ancak polis, intihar olduğuna dair rapor hazırlamış. Sinan'ın ölümünden 2 ay önce küçük kızım Nilay Gürsoy, Nurullah Sait Yeken ile evden kaçtı. Ankara Emniyet Müdürü Yardımcısı Bülent Kantar ise kızımızı bulup bize getirdi. Bu olayı intihara yönlendirenin de o olduğunu düşünüyorum" dedi.

GERÇEK ŞAŞKINA ÇEVİRDİ
Soruşturma kapsamında ifade veren milli sporcunun yakınları, Sinan Gürsoy'un intihar edecek bir yapıda olmadığını, kazayla da kendisini vuramayacağını söyledi. Neval Şenay'ın nasıl yaralandığını anlatamaması ve yapılan incelemede boyun kısmında eşine ait doku örneklerinin tespit edilmesi cinayet ihtimalini güçlendirdi. Sporcunun kardeşi Gökmen Gürsoy, yeğeni Nilay'ın kendisine WhatsApp üzerinden ulaştığını ve babasının öldürüldüğünü söyledi. Savcılık ifadesinde her şeyi anlatan Nilay, babasını ablası Sinem'in öldürdüğünü itiraf etti. Erkek arkadaşıyla görüşmesine engel olduğu için babasını öldrün genç kız tutuklanıp cezaevine gönderildi. Öte yandan, Müdür Yardımcısı Bülent Kantar'ın, öldürülen Sinan Gürsoy ve ailesiyle ilişkisi ile intihar raporu hazırlanmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.