FETÖ-şok

Firari Adil Öksüz’ün iddianamesi tamamlandı. Buna göre Başbakanlık eski Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca hiçbir yetkisi olmadan gözaltındaki Öksüz’le görüştü. Ardından FETÖ’nün darbe imamı serbest kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2017 Güncelleme 24 Haziran 2017, 01:36
FETÖ-şok

İÇİNDEKİLER

Ankara Başsavcılığı, FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasına ilişkin iddianameyi tamamladı. Mahkemeye gönderilen iddianamede 13'ü asker, 14'ü emniyet personeli ve 1'i Başbakanlık müşaviri olarak görev yapan toplam 28 şüpheli yer aldı. Şüpheliler arasında geçtiğimiz Nisan ayında açığa alınan Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca da dikkat çekti. 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya'nın kurtarılması amacıyla 21 bin 930 TL'yi Bank Asya'ya yatıran Sarıkoca ile ilgili iddianamede önemli ifadeler yer aldı. İddianameye göre şüphelilerden Emniyet İstihbarat'ta çalışan polis memuru Serter Koçak, Adil Öksüz'ün FETÖ imamı olduğunu öğrendikten sonra bu konuyu savcılığa, emniyete veya valiliğe bildirmedi. Bu bilgiyi Ali İhsan Sarıkoca'ya verdi. Sarıkoca, Kışla Jandarma Karakolu'na gitti. Hiçbir kolluk görevi olmamasına rağmen Öksüz ile görüştü. Öksüz'ün FETÖ'nün imamı olduğunu öğrendi. Ancak bu bilgiyi yetkililerden saklayan Koçak ile çok sayıda telefon görüşmesi yaptı. Bu arada iddianamede Adil Öksüz'ün Akıncı Üssü'nden 1 kilometre uzağında bir patikada yakalandığı belirtildi.

ALİ İHSAN SARIKOCA KİMDİR?
1973'te Ankara'da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirip 1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışmaya başladı. Darülaceze Müdürlüğü yaptı. 2004 yılında Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in Özel Kalem Müdürü oldu. Başbakanlık İletişim Merkezi'ni (BİMER) kurdu ve yönetti. Nisan 2016'da görevlerinden açığa alındı.