Adalet tutukluk yaptı!

Şort giydiği gerekçesiyle Asena Melisa Sağlam’ı yumruklayan Ercan Kızılateş serbest kaldı. Tepkiler çığ gibi büyüdü.. Tekrar yakalanıp cezaevine gönderildi. Ancak saldırıdan değil, ‘vergi kanuna muhalefet’ suçundan...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2017 Güncelleme 23 Haziran 2017, 01:09
Adalet tutukluk yaptı!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da ikinci Ayşegül Terzi olayı yaşandı, kadınlar ayağa kalktı. Bu kez 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam, şort giydiği gerekçesiyle Pendik- Aydos minibüsünde Ercan Kızılateş'in yumruklu saldırısına uğradı. O anlar aracın kamerasına da saniye saniye yansıdı. Kızılateş çirkin saldırının ardından kaçtı, şikayet üzerine kısa bir süre sonra gözaltına alındı. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, kasten yaralama ve hakaret suçlarından hakim karşısına çıktı. "Darp ettiğim yalan" diyen Kızılateş, "Görüntüler çok açık, darp etme olayı yok" dedi. Utanmadan şikayetçi olduğunu söyleyen saldırgan, "Kameraları görmüyor musunuz, tabi ki o bana saldırdı" sözleriyle kendisini savundu. Kızıltateş hakkında genç kıza yönelik saldırıya ilişkin 'tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakılma' kararı çıktı. Soruşturma savcısı Mehmet Ali Yıldız, Ercan Kızılateş'in 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmasının ardından, bu karara 6. Sulh Ceza Hakimliği itiraz etti. Başsavcılık yeniden soruşturma başlattı. Ercan Kızılateş'in 'vergi kanuna muhalefet'ten suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Saldırgan tutuklanarak Silivri Açık Cezaevi'ne gönderildi. Savcılık, itiraz üzerine şüphelinin Asena Melisa Sağlam'a saldırı suçundan da yakalanması için talimat verdi. Ercan Kızılateş inanç, dşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, kasten yaralama ve hakaret suçlarından da tutuklandı. Psikolojisinin bozulduğunu söyleyen genç kız, "Duruşmaya şortla gideceğim" diye konuştu.

'UTANMADAN BENDEN ŞİKAYETÇİ OLDU'
Asena Melisa Sağlam saldırganın serbest bırakılmasına ateş püskürdü. Kızılateş'in kendisinden şikayetçi olduğunu öğrenince deliye dönen genç kız, "Bir de utanmadan hala konuşuyor" dedi. Saldırganın şikayeti üzerine ifade vermek için Anadolu Adliyesi'ne giden Sağlam, "Ne diyeyim inşallah ben ceza almam..." sözleriyle şaşkınlığını dile getirdi.


Ercan Kızılateş hakkında birçok suçtan dava açıldığı ortaya çıktı.