Yollar yürümekle aşınmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı’nın yürüyüşü ile ilgili konuştu: Yollar yürümekle aşınmaz. Ancak adalet aramanın yeri parlamentodur. Adalet sokakta aranmaz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Haziran 2017 Güncelleme 18 Haziran 2017, 01:39
Yollar yürümekle aşınmaz

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Kurulu'nda ve medya temsilcileriyle buluştuğu iftar yemeğinde konuştu. "Adalet Yürüşü" yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ve medyanın kara propaganda tutumuna sert çıktı:

BÖYLE HAK ARANMAZ:Rahmetli Demirel'i anmadan geçemeyeceğim: Yollar yürümekle aşınmaz. Eğer yürümekle aşınacağını sanıyorlarsa bu mümkün değil. Hukuk elde edeceklerini zannediyorlarsa bu da mümkün değil.

BASKI OLUŞTURULUYOR:Ortada bir vaka var. Nedir o? MİT TIR'larının, FETÖ'cü yargı mensupları tarafından durdurularak dünyaya servis edilmesi ve bu işin içinde rol alan kişinin bu rolünü başka meslektaşı ile paylaşarak attığı adımlar ve ülkede ciddi bir skandalın yaşandığı bir süreç var. Eğer yargı bu tür baskılar altında kalırsa biz yargıdan adaleti nasıl bekleyeceğiz.

KÜRSÜDE KONUŞ: Kürsüde ne diyeceksen dile getir, söyle. Yasama, yürütme, yargı. Bu üç grubun üç farklı kurumun birbiriyle olan ilintisi ülke için çok önemli. 138. madde A'dan Z'ye herkes için çalışır. Yargı yarın sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın.

TERÖRÜN KALEMİ: Devlet sırrını ele geçirip haberleştirmek gazetecilik değildir. Darbe döneminde medya kötü bir imtihan verdi. Kendisini yasama, yürütme ve yargının yerine koydu. Yasalar herkes için bağlayıcıdır. Medya da hukuka bağlı kalmak zorunda. Manşetini, kalemini terör örgütünün emrine verenlerin dağa çıkandan hiçbir farkı yoktur.