Korkma'Yana'

22 yaşındaki Rus Yana, 2 aydır birlikte olduğu Türk sevgilisinden ayrılmak istedi. Ancak ölümle tehdit edildi. ‘Kurtarın beni’ diye seslendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2017 Güncelleme 15 Haziran 2017, 00:18
Korkma’Yana’

İÇİNDEKİLER

Antalya'da üniversite öğrencisi Rus 22 yaşındaki Yana R, 6 ay önce arkadaş olduğu sevgilisi Fatih Ö.'nün (39) kendisini ve ailesini ölümle tehdit ettiği, kiralık katil tuttuğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Konyaaltı İlçesi'nde oturan Yana R., geçen Cuma gece yarısı Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne gitti. Ölüm tehdidi aldığını belirtti. Koruma talep etti. Öğrenci olduğunu söyleyen genç kız, bu yılbaşında Fatih Ö. ile arkadaşlık kurduğunu, 2 aylık birlikteliğin sonunda ayrılmak istediğinde ölümle tehdit edildiğini iddia etti. Yana R., "Fatih Ö. aşırı alkol alıp beni ilişkiye zorluyordu. Ayrıca hakaretlerine dayanamayıp arkadaşlığımı bitirmek istediğimi söyledim. Telefonunu engelledim. Ancak benden ayrılmak istemiyor ve beni öldürmekle tehdit ediyor" dedi. Fatih Ö.'nün kiralık katil tuttuğunu da söyleyen Yana, ifadesinde şunları kaydetti:

'KİRALIK KATİL TUTMUŞ'
"Bu kişi bana İngilizce ve Türkçe tehdit içerikli mesajlar gönderdi. Bunları delil olarak sunuyorum. Fatih Ö. sürekli gezdiğim yerlerde gezip, beni kendisiyle evlenmeye zorluyor. Beni ve ailemi öldürtmek için kiralık katil tutmuş. Sürekli beni takip etmesinden ve öldürmekle tehdit etmesinden endişe ediyorum."