'Ümit'siz vaka

Organizatör Ümit Akbulut’un, Fenerbahçeli Gregory van der Wiel’den 4.5 milyon doları silah zoruyla aldığı iddia edildi. Akbulut’un, birçok kişiyi daha dolandırdığı belirtildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2017 Güncelleme 11 Haziran 2017, 01:24
’Ümit’siz vaka

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçeli yıldız oyuncu Gregory van der Wiel, organizatör Ümit Akbulut'un Sin Management ve B4L adlı paravan şirket aracılığı ile kendisini 4.5 milyon dolar dolandırdığını iddia etti. Olayın nasıl gerçekleştiğini ise ünlü futbolcunun avukatı Abide Gülel Birsen anlattı: Müvekkilimi hem telefonla hem de silahla tehdit etmiş. Otelde bir görüşme oldu. Ümit Akbulut'un arkasında birisi beliriyor ve silah çıkıyor. Müvekkilime silah göstererek parayı istiyorlar. Bu biraz da yağmaya giriyor.

PEK ÇOK TAKIMI DOLANDIRDI
Zanlı hakkında Organize Suçlar kapsamında soruşturma açıldığını belirten Birsen, "Dilaver Sağlam, Recep Budak, Dilek Budak, İran Asıllı Sasha ve Misha kardeşler ve Taylan'daki Buriram Futbol Takımı'nı da dolandırmış. Zaten Buriram Futbol Takımı'nın avukatlık bürosu bize ulaştı. Sistem aynı. Önce sözleşme yapılmış ve arkasından daha fazla para istenmiş. "O parayı vermezseniz bir önceki para da yanar denilmiş". Bu dosyalar birleşecek" dedi. Soruşturmanın sürdüğü, her an dava açılabileceği öğrenildi.

Akbulut, Van der Wiel'in, ünlü boksör Floyd Mayweather ile reklam çalışması için sözleşme imzaladığını, ancak Hollanda ve Türkiye arasındaki kriz nedeniyle organizasyonun gerçekleşmediğini savundu.