O PKK'lı terörist İzmir'de yakalandı

Mardin'deki çatışmada yaralanan PKK'lı, İzmir'de yakalandı

Giriş Tarihi 03 Haziran 2017, 00:00 Güncelleme 03 Haziran 2017, 18:59
O PKK’lı terörist İzmir’de yakalandı

İÇİNDEKİLER

Mardin'de güvenlik güçlerinin operasyonu sırasında, sözde eyalet sorumlusu 'Reşo' kod adlı Hasan Turan ile birlikte öldürülen PKK'lı 5 teröristin yanında bulunan ve yaralı olarak kaçan A.O., tedavi olmak üzere geldiği İzmir'de yakalandı. A.O. ile birlikte gözaltına alınan 3 kişiden birinin Hasan Turan'ın kentte eskiden muhtarlık yapan babası A.T. de gözaltına alındı.



Terör örgütü PKK'ya 2016 yılında katılan ve Mardin bölgesinde bulunan A.O.'nun da dahil olduğu grup ile güvenlik güçleri arasında 29 Kasım 2016 tarihinde Nusaybin ilçesine bağlı Büyükkardeş Köyü'nde çatışma çıktı. Çatışmada, örgütün sözde Mardin eyaleti sorumlusu 'Reşo' kod adlı Hasan Turan ile birlikte 5 terörist öldürüldü.

Aynı çatışmada yaralanan terörist A.O. kaçtı. Teröristin tedavi için İzmir'e geldiğini belirleyen İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, İstihbarat ve Özel Harekat Şubesi ekipleri MİT ile ortak operasyon yaparak PKK'lı terörist A.O.'yu Kadifekale semtinde yakalandı. Terörist A.O.'nun saklanmasına yardım ve yataklık ettiği belirlenen 3 kişi daha gözaltına alındı.


29 Kasım'da öldürülen terörist Hasan Turan'ın babası olan ve Konak ilçesinde 2014 yılına kadar mahalle muhtarlığı yapan A.T.'nin de gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi.