Kurmayca!

Genelkurmay Çatı Davası’nda bu kez Orgeneral Hulusi Akar’ın eski başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan hakim karşısına çıktı. O da diğerleri gibi 3 maymunu oynadı! Diğer komutanları suçladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Haziran 2017 Güncelleme 03 Haziran 2017, 00:00
Kurmayca!

İÇİNDEKİLER

Türkiye dün bir kez daha Ankara'ya odaklandı. Genelkurmay Çatı Davası'nın dün 10'uncu celsesi yapıldı. Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 sanık bir kez daha hakim karşısına çıktı. Bu kez Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın eski başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan savunma yaptı.

HER ŞEYİ İNKAR
15 Temmuz gecesi Orgeneral Hulusi Akar'ın derdest edildiği ekibin içinde yer alan Yıkılkan, eski Muhafız Alay Komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış'ı yalanladı. Barış'a sıkıyönetim ilan edildiğini söylemediğini açıkladı. Orgeneral Akar'ın eski emir subayı Levent Türkkan'ın aleyhine verdiği ifadeleri yalanladı. Odasından çıkan darbeye ilişkin notların da kendisine ait olmadığını anlattı. Yıkılkan, firari Adil Öksüz'ün düzenlediği darbe toplantılarına da katılmadığını açıkladı. Genelkurmay Karargahı'nda görüldüğü fotoğraflara değinen Yıkılkan, görev yeri olduğu için o gece karargahta olduğunu vurguladı. Yıkılkan, fotoğraflarda birlikte görüldüğü Mehmet Partigöç, Doğan Öztürk ve Gökhan Eski ile koridorda bir kez karşılaştığını, bunun dışında bu kişilerle bir araya gelmediğini iddia etti. Yıkılkan, 2015 ve 2016'da da 4 havacı, bir karacı generalin darbe hazırlığı içinde olduğuyla ilgili bilgi aldığını açıkladı. Söz konusu yıllarda iki raporu da komutanlara verdiğini anlattı. Yıkılkan darbe gecesi Muhafız Alay Komutanı Muhsin Kutsi Barış ile 20 kez görüşmüş ve kayıtlarda darbeci Tümgeneral Mehmet Dişli ile beraber hareket ettiği görülmüştü.