Erdoğan ümitlerini yok etti

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun sorularına verdiği yanıtlar ortaya çıktı. Akar, “Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın hitabı darbeci hainlerin ümitlerini yok etti” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mayıs 2017 Güncelleme 31 Mayıs 2017, 01:17
Erdoğan ümitlerini yok etti

İÇİNDEKİLER

Orgeneral Hulusi Akar'ın Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun sorularına verdiği yanıtlar açıklandı. Akar, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın konuşmalarının ve nihayet Sayın Cumhurbaşkanımızın Atatürk Havalimanı'nda toplanan kalabalığa canlı yayında yapmış oldukları hitabın, darbeci hainlerin bütün ümitlerini yok ettiğini değerlendiriyorum. Ümitleri yok olan darbecilere sabah 08.00 civarında sabaha kadar söylediğim hususları bir kez daha tekrarlayarak 'Kendilerinin battığını, bir erkeklik yapıp daha fazla insanın zarar görmesini önlemek üzere bu rezaleti durdurmalarını...' ifade ettim. Başarılı olamayacaklarını anlayan darbeciler, cep telefonu vasıtasıyla beni Sayın Başbakan ile görüştürdüler. Sayın Başbakanımıza hiçbir pazarlık söz konusu olmadan, askeri savcı, cumhuriyet savcısı, polis ve inzibata teslim olacaklarını ifade ve kabul ettiklerini söyledim" dedi.

DİŞLİ'NİN GÖZALTISINI BEN İSTEDİM
Zorla alıkonulduğunu ifade eden Akar, "Konuşma özgürlüğümü komutan tavrı içinde sürdürdüm. Her şeyi göze alarak darbecilere şiddetle karşı çıktım" dedi. Akar, Mehmet Dişli ile ilgili olarak "Başbakanlık Müsteşarı'na yaşadığım tüm olayları kısaca özetleyerek Mehmet Dişli'nin de gözaltına alınmasının uygun olacağını değerlendirdim" ifadelerini kullandı.