Maksat belli

CHP heyeti, DHKP-C’li Gülmen ve Özakça’yı cezaevinde de ziyaret etti. “Açlık grevini bitirin, maksadınız hasıl oldu” mesajını iletti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2017 Güncelleme 29 Mayıs 2017, 01:23
Maksat belli

İÇİNDEKİLER

Açlık grevindeki terör örgütü DHKP C'li Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya CHP'nin desteği devam etti. CHP'nin Cezaevlerini İnceleme Komisyonu'nu üyeleri Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Gülmen ve Özakça'yı Sincan Cezaevi'nde ziyaret ederek bir rapor hazırladı. Raporda her iki tutukluya "Açlık grevine ilişkin maksadın hasıl olduğunu, konunun Türkiye ve dünya gündemine taşındığını, kalıcı bir hasarla karşılaşmadan açlık grevini sona erdirme" talebinin iletildiği kaydedildi.

ÇOK ADAYLI KURULTAY
Bu arada CHP'de hesapların olağan kurultay için yapıldığı öğrenildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 'olağan kurultay' hamlesiyle parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay çağrılarının önünü kesti. Gözler 2018 yılı Ocak ayında yapılacak olağan kurultaya çevrildi. CHP kulislerinde genel başkanlık için başta Muharrem İnce olmak üzere, birkaç adayın daha yarışacağı iddia edildi.