Çocuk şube!

11 yaşındaki çocuk telefon dolandırıcılarını yakalattı. Evden çalınan 40 bin TL’lik altın, ‘sahte polisin’ sütyeninden çıktı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2017 Güncelleme 19 Mayıs 2017, 01:22
Çocuk şube!

İÇİNDEKİLER

Edirne'de kendilerini savcı, MİT görevlisi ve polis olarak tanıtan biri kadın 4 kişilik dolandırıcılık şebekesi, 11 yaşındaki S.E.F.'nin uyanıklığı sayesinde yakalandı. Adana'dan gelen dolandırıcılar A.H., O.A., R.A. ve H.A., ev telefonundan aradıkları S.E.F.'ye babasının karakolda olduğunu ve evdeki altınları vermelerini istedi. Telaşa kapılan S.E.F. eve gelen O.A.ya altınların yerini gösterip 48 çeyrek altın, 10 gram altın, 4 yarım altın, 2 tam altın, alyans ve 1 altın zincir ile kadın kol saatini verdi. 40 bin TL'lik altınları alan O.A. diğer arkadaşlarıyla buluşup geldikleri otomobille kaçtı.

ŞÜPHELENİP İHBAR ETTİ
S.E.F. altınları verdikten sonra korkup polisi arayarak yaşadıklarını anlattı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, apartmanın girişinde bulunan güvenlik kamerasından şüphelileri ve otomobili tespit etti. Olayla ilgili soruşturma başlatan Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, mobese kameralarından otomobilin TEM otoyoluna doğru gittiğini belirledi. Uzun süren kovalamacanın ardından yunus ekiplerince durdurulan otomobildeki A.H. ile O.A., R.A. ve H.A. gözaltına alındı. Kadın şüpheli A.H.'nin dolandırıcılık yaparak aldıkları ziynet eşyalarından çeyrek altınları sigara jelatinine sarıp sütyenine gizlediği tespit edildi. Araçta yapılan aramada da diğer altınlar ele geçirildi. 4 şebeke üyesi, dolandırıcılık suçundan tutuklandılar.