Minik bedenlere ilaç olalım

13 aylık Çağan Meriç ve 5 yaşındaki Ömer Asaf, SMA hastalığının pençesinde kıvranıyor. Makinelere mahkum kalan bu iki yavru, ne yazık ki Sağlık Bakanlığı tarafından tedarik edilen milyonluk ilaca ulaşamıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2017 Güncelleme 18 Mayıs 2017, 00:23
Minik bedenlere ilaç olalım

İÇİNDEKİLER

Türkiye'deki yaklaşık 3 bin SMA (Spinal Masküler Atrofi) hastasından sadece biri 13 aylık Çağan Meriç Demir... Yaklaşık 2 aylıkken yakalandığı bu amansız hastalık yüzünden tam 6 makineye birden bağlı olarak nefes almaya çalışıyor... Ece-Mehmet Demir çifti ise her an minik yavrularını kaybetme korkusuyla yaşıyor. Elektrikler kesildiğinde Çağan'ın da nefesinin kesileceğini bildiklerinden gece-gündüz adeta yaşam nöbeti tutuyorlar yavrularının başında. Ama en kötüsü de Çağan'ı hayata bağlayacak ilacın bulunmasına rağmen ona ulaşamıyor olmak... Sağlık Bakanlığı tarafından öncelikli olarak 20 aileye verilen ilacı alamayan Demir çifti, "20 çocuğu değil, tüm çocukları kurtarın. İlacı yaş ayrımı yapmadan Türkiye'deki bütün SMA hastalarına ulaştırın" diye haykırıyor.

SADECE 7 AYLIK ÖMRÜ KALDI
Doktorların 2 yıl ömür biçtiği Çağan'ı yaşatmak için amansız bir mücadele verdiklerini söyleyen anne Ece Demir, şöyle konuşuyor: "Oğlumu iyileştirecek ilaç var ama biz alamıyoruz. Türkiye'de sadece 6 aydan küçük ve solunum desteği almayan bebeklere bunun verileceği açıklandı. Yavrumun ömrü azalıyor. Ne olur oğlumu yaşatın. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ sesimi duysun. Bize yardım etsin. Cihazlar arızalandığında oğlum ölümle burun buruna geliyor. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin."

GÜLEN GÖZLER HER AN KAPANABİLİR
SMA hastalığının yatağa mahkum ettiği 5 yaşındaki Ömer Asaf Arslan da 2.5 yıldır solunum cihazına bağlı yaşam mücadelesi veriyor. Oğlunu kurtaracak ilaçların 2 milyon lira olduğunu söyleyen anne Derya Arslan, hayırseverlere şöyle sesleniyor: "Oğlumun iyileşmesi için 2 milyon lira lazım. Biz alamayacağımız için; devlet büyüklerimizden, hayırseverlerden Ömerim'e nefes olmalarını istiyorum."