Yüzs'üs'lük

Almanya terör örgütü ayrımı yapmadı. FETÖ, DHKP-C, PKK hepsine kucak açtı. Üstelik maaş bağladı, iş ve ev verdi. Dört Alman vekilin, İncirlik Üssü'ne girişine yasal olarak izin verilmeyince "Böyle müttefiklik olmaz" diye ağlamaya başladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2017 Güncelleme 16 Mayıs 2017, 01:59
Yüzs’üs’lük

İÇİNDEKİLER

Terörün her türlüsüne kucak açan Almanya, "Biz müttefikiz" dediği Türkiye'yi defalarca sırtından bıçakladı. Türkiye buna politik arenada yasalar çerçevesinde cevap verince, yalan ve iftiraya başladı. Türkiye hükümeti, Federal Meclis'teki Savunma Komisyonu üyesi vekillerin İncirlik Üssü'ndeki Alman askerlerini ziyaret etme talebini geri çevirdi. Alman haber ajansı Dpa, Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın Savunma Komisyonu Başkanı Wolfgang Hellmich'i konuya ilişkin bilgilendirdiğini duyurdu.

ERDOĞAN'A YÜKLENİYORLAR
Federal Meclis Savunma Komisyonu Başkanı olan SPD'li Wolfgang Hellmich ile CDU partisinden Michael Brand, Yeşiller Partisi'nden Agnieszka Brugger ve Sol Parti'den Alexander Neu, Alman askerlerinin çalışma koşullarıyla ilgili gözlemlerde bulunmak üzere İncirlik Üssü'nü ziyaret etmek için bir süre önce Türk hükümetinden izin talebinde bulunmuştu. Ziyaretin 16 Mayıs Salı günü gerçekleşmesi planlanıyordu. Komisyon Başkanı Hellmich tarafından yapılan açıklamada, Türk hükümetinin ret kararını cumartesi günü Alman mercilere tebliğ ettiği bildirildi. Hellmich bu kararın ardından Alman askerlerinin İncirlik Üssü'nden çekilmesi gerektiğini söyledi.


Alman Meclisi, sözde Ermeni Soykırımı'nı tanıyınca İncirlik ziyaretleri geçen yıl da krize yol açmıştı. Dış İşleri Bakanı Ursula von der Leyen, uzun uğraşları sonucu üsse alınmıştı.

MEDYA YALANLARA BAŞLADI
Alman medyası ise Türk bakanların Almanya'daki referandum etkinliklerinin iptal edilmesi, Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in Türkiye'de tutuklanması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nazi ithamları nedeniyle Türkiye'nin Almanya'ya diş bilediğini ve Deniz Yücel'i iade etmemek için bu yönteme başvurduğunu yazdı. Alman medyasında "Türkiye, DEAŞ'ı vuran Alman askerlerinin Alman vekiller tarafından ziyaret edilmesini engelliyor" diyerek DEAŞ üzerinden olayı yorumladı. PKK, DHKP-C ve FETÖ terör örgütlerinin destekçisi olan Bild, Welt, Die Zeit ve Der Spiegel gibi Türkiye düşmanı yayınlar ise "Türkiye'nin yaptığı anlaşılmaz bir durum. Bu kararın hiçbir gerekçesi yok. Erdoğan, şantaj uygulamak için farklı yollar deniyor" ifadelerini kullandı.

ÜRDÜN ALTERNATİF OLABİLİR!
Almanya Başbakanı Angela Merkel, vekillerin İncirlik Üssü'ne alınmaması üzerine "Artık İncirlik Üssü'ne alternatifleri değerlendirmeliyiz, Ürdün bir olasılık" şeklinde konuştu.
Alman medyası İncirlik yerine Ürdün'de bir üs kullanılacağını yazdı. Ancak üs taşımanın en az 7 ay süreceği öğrenildi.