'Yol'a getiremediler

Fransa’da yaşayan R.S.’nin Uzungöl’deki arazisinden yol geçti. Ancak kamulaştırma bedeli ödenmedi. Bunun üzerine gurbetçi, yola moloz döküp ulaşımı engelledi. Mahalleli ise isyan etti: Bu yolda yürüyemiyoruz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2017 Güncelleme 16 Mayıs 2017, 00:21
’Yol’a getiremediler

İÇİNDEKİLER

Trabzon Uzungöl'de kamulaştırma yapılmış olmasına rağmen, parası ödenmediği için kapatılan yol, mahalleliyi perişan etti! Fransa'da yaşayan ve zaman zaman memleketine giden R.S, kamulaştırma bedeli karşılığında arazisinden yolun geçmesini kabul etti. Ancak 2 bin TL'lik kamulaştırma bedeli ödenmedi. Mahkemeye gitti. Hakim, haklı olduğunu söyledi. Bunun üzerine gurbetçi, yola hafriyat dökerek ulaşımı engelledi. Araya hatırı sayılır kişiler girmesine rağmen kararından vazgeçmedi.

'SEFALET İÇİNDEYİZ'
Duruma isyan eden mahalle ise yetkililerden yardım istedi. Mahalle sakinlerinden Lokman Sağlam, evlerine gidemediklerini belirte- rek "20 hane burada yaşıyoruz. Hastalarımız var. Sefalet çindeyiz. Devletimizden bir an evvel bu yolun açılması için buraya el atmasını istiyoruz" dedi. Protez ayaklarla gezen Fatma Sağlam (70) ise "Biz yaşlı insanlarız yiyeceğimizi bile taşıyamıyoruz. Burada yaşayan insanların hepsi mağdur. 10 senedir protez ayaklarla geziyorum. Ama bu kapalı yolda yürümek imkansız. Sesimi duysunlar. Artık bir çare bulsunlar" diye konuştu.