Bomba servisi

Diyarbakır’daki 8. Ana Jet Üssü’ne personel taşıyan servis aracı şüphe çekti. Askerlerin aramasında aracın altında 2 boru içinde amonyum nitrat ve çivilerin bulunduğu bomba düzeneği yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2017 Güncelleme 16 Mayıs 2017, 00:00
Bomba servisi

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'da dün hareketli saatler yaşandı. Terörle mücadelede üstlendiği önemli görevlerin yanı sıra 15 Temmuz'da TBMM başta olmak üzere birçok noktanın bombalanmasında yer alan 6 savaş uçağının kalktığı 8'inci Ana Jet üssünde bombalı bir araç bulundu. Bağlar İlçesi'nde yer alan Üs Komutanlığı'na personel taşıyan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'ne ait servis aracı, nizamiyede durdurularak aranırken, aracın altındaki borulardan şüphelenen askerler detaylı arama yaptı.

GÖZALTINA ALINANLAR VAR
Sivil plakalı servis aracı daha sonra dışarı çıkarıldı ve polise haber verildi. Olay yerine gelen özel harekat polisleri ve bomba uzmanları, caddeyi trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı. Bomba imha ekipleri daha sonra düzeneğe benzeyen bölümü fünye ile imha ederken, bomba düzeneğinde kullanılan 2 boru içinde amonyum nitrat ve çivilerin bulunduğu belirtildi. Yetkililer olayla ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığını belirtti.

İçinde bomba çıkan araç çekiciyle 8. Ana Jet Üssü'nden incelenmek üzere taşındı.