TİKA'dan Meksika'daki "Türkiye İlkokulu"na destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Meksika'nın "Türkiye" adını taşıyan tek devlet okuluna okul malzemesi ve eğitici ekipman desteği verdi.

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 14 Mayıs 2017, 19:06
TİKA’dan Meksika’daki Türkiye İlkokuluna destek

İÇİNDEKİLER

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Meksiko'daki bulunduğu bölge itibarıyla düşük gelirli ailelerin çocuklarının eğitim aldığı "Türkiye İlkokulu"na eğitim malzemesi sağlandı.

Ülkede 1970 yılında kurulan, 14 sınıfta 6 ile 12 yaş aralığında toplam 404 öğrencinin eğitim aldığı Türkiye İlkokulu'na TİKA'nın temin ettiği okul malzemeleri ve eğitici ekipmanlar düzenlenen törenle okul idaresine teslim edildi.

Törene, Türkiye'nin Meksiko Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Fikret Türkeş, okul müdiresi Maria Valencia Alamilla, TİKA Meksika Program Koordinatörü Muhammed Ünal ile okulda görev yapan öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Türkiye'nin Meksiko Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Türkeş törende yaptığı konuşmada TİKA tarafından yürütülen projenin iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştırdığını belirtti.

TİKA Meksika Program Koordinatörü Ünal da, TİKA'nın eğitime verdiği önemi vurgulayarak, "Bugün Türkiye İlkokulu'nda eğitim alan küçük kardeşlerimizi ileride yükseköğretim konusunda da ülkemizde öğrenci olarak misafir etmeyi ve kültürlerimizi daha geniş alanda paylaşmayı umarız." dedi.

Teslim töreni, öğrencilerin sunduğu dans ve müzik gösterisinin ardından sona erdi.