KabadAYI

Şerif Tokmak mantar toplarken bir ayının saldırısına uğradı. Hayvanın dilini çekerek canını kurtardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2017 Güncelleme 10 Mayıs 2017, 00:00
KabadAYI

İÇİNDEKİLER

Ünlü aktör Leonardo DiCaprio'ya Oscar kazandıran "Diriliş" filminin gerçeği, Giresun'da yaşandı. Bir ayının saldırısına uğrayan Şerif Tokmak (54), 40 dakika süren boğuşmanın ardından canını zor kurtardı. "Diriliş" filmini akla getiren olay, Alucra İlçesi'nde yaşandı. Şerif Tokmak, ormanda mantar toplarken bir ayıyla karşılaştı. Yanında 3 yavrusu olan ayıyı görünce panikleyen Tokmak, bir süre olduğu yerde kaldı. Ayı ise bir süre sonra yaşlı adama saldırdı.

40 DAKİKA BOĞUŞTU
Şerif Tokmak, sırtına ve kollarına pençe atan ayıyla birlikte yere düşüp, dik yamaçta yuvarlandı. Kanlar içinde kalan Şerif Tokmak, can havliyle elini ayının ağzının içine soktu ve hayvanın dilini tutup dışarı çıkarttı. Canı acıyan ayı, pençelerini Tokmak'ın üzerinden çekerek olay yerinden kaçtı. Ayıyla 40 dakika süren boğuşmanın ardından canını kurtaran Tokmak, telefonla yakınlarını aradı. Kanlar içinde kalan Tokmak, yakınları tarafından ormanlık alandan alınarak hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu iyi olan Tokmak, "Allah'a şükürler olsun ki bu olayı ciddi bir yaralanma olmadan atlattım. Geçen yıllarda Alucra'da iki hemşehrimiz ayı saldırısı sonucu vefat etmişti, verilmiş sadakamız varmış. Ölümden döndüm" açıklamasını yaptı.

DİLİNİ TUTUP KURTULDUM
Tokmak, bir arkadaşının saldırgan bir köpekten dilini tutarak kurtulduğunu anlattığını, bunun aklına gelmesi üzerine ayının dilini tuttuğunu söyledi. Ayının dilinin sert olduğunu ve tutunca kaymadığını da sözlerine ekledi.

LEONARDO DİCAPRİO DEĞİL, ŞERİF AMCA
Şerif Tokmak'ın ayıyla mücadelesi, Leonardo DiCaprio'nun oynadığı "Diriliş" adlı filmi hatırlatıyor. Filmde ayının saldırısına uğrayan ve arkadaşları tarafından ölüme terk edilen bir avcının kurtuluş hikayesi anlatılıyor.

Ayı saldırısı sonucu yaralanan Şerif Tokmak, kabus anlarını şu sözlerle anlattı: "Elimdeki baltayı, ayıya salladım. Ama fayda etmedi. Pençeleriyle omuzlarıma vuran ayıyla dakikalarca boğuştum. Daha sonra 'Ya ölüm ya kalım' diyerek sağ elimi ayının ağzına sokup, delini çektim. Hayvan bir süre sonra beni bırakıp kaçtı. Ayı vurma yasağı var. Ama hastaneden çıkınca ayıyı vuracağım. Onun yavruları varsa benim de yavrularım var."