KoMEDYA

Alman medyasının gözleri Türk düşmanlığından kör oldu. Her gün yeni bir iftira ve yalan yazan Alman basını son yalanıyla komik duruma düştü. Devlet televizyonu ARD, SPD Bremen Milletvekili Mustafa Güngör’ü Türkiye’de tutuklu gazeteciler arasında gösterdi. Almanlar bile bu duruma isyan etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mayıs 2017 Güncelleme 09 Mayıs 2017, 01:35
KoMEDYA

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın Türk korkusu tavan yaptı. Türkiye'nin şahlanışını kabullenemeyen Batı ülkeleri gerek medyalarıyla, gerek teröristlerle, gerekse siyasi yollardan tam manasıyla Türkiye'ye savaş açtı. Bu çirkin saldırılarının propagandası ise yayın organlarından yapıldı. PKK, DHKP-C ve FETÖ'cü teröristlere kucak açan Avrupa, DEAŞ'la en büyük mücadeleyi veren Türkiye'nin DEAŞ'a yardım ettiğini yazdı. Avrupa medyasının yalanları bununla da bitmedi. Türk hükümetinin PKK operasyonlarını "Türkiye Kürtler'i öldürüyor" diye verdi. Başta Bild ve Der Spiegel gibi Alman gazeteleri olmak üzere Belçika, Hollanda, Avusturya, İsviçre basını türlü yalanlarla Türkiye'yi karaladı. Bu yalanlar için PKK'lı olduğunu gizlemeyen Avrupa, ülkelerinde vekillik verilen isimler ile Can Dündar ve FETÖ'cü gazeteciler gibi sabıkalı isimler kullanıldı.


SPD vekili Mustafa Güngör de ARD'nin yalanı karşısında şaşırdı.

KENDİ ÜLKESİNE REZİL OLDU
ARD, RTL gibi Alman televizyonları ise Türkiye'den yayınlar yaparak sokak olaylarına zemin oluşturmaya çalıştı. Tutuklanan ve gözaltına alınan teröristleri ise gazeteci olarak yansıttı. Türkiye düşmanlığından gözü dönen Alman medyası, son yaptığıyla tam manasıyla sapıttı. Kamu kanalı ARD, Martin Schulz'un lideri olduğu ve bir sonraki seçimde iktidar olması beklenen SPD'nin Bremen Eyalet Milletvekili Mustafa Güngör'ü Türkiye'de tutuklu gazeteci olarak tanıttı. Haberin yayınlandığı gün İstanbul'da olan Güngör, "Olay tam bir skandal. Alman medyasından artık şüphe etmeye başladım. Herkes bana 'Gazeteci misin?' diye sormaya başladı" dedi. ARD'nin yalan haberi Echo, Zeit ve Die Welt gibi yayın organlarında da yer buldu. Gerçek anlaşılınca bu durum ARD'yi dünya medyasında komik duruma düşürdü. ARD'nin Alman vatandaşları da gerçeği öğrendikten sonra ülke medyasının bu denli taraflı ve yalanlarla dolu yayın yapmasına isyan etti. Habere Linda Zervakis tarafından hazırlanan Tagesschau isimli haber programında yer verildiği iddia edildi.