Kanseri yenECEM demişti

Rahim ağzı kanserine yakalanan Ecem Erdoğan’ın hastalıklı bölgesi ameliyatla alındı. Uygulanan özel tedavi sayesinde ise üreme özelliği korundu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mayıs 2017 Güncelleme 02 Mayıs 2017, 00:30
Kanseri yenECEM demişti

İÇİNDEKİLER

Ankara'da yaşayan 23 yaşındaki Ecem Erdoğan, rahim ağzı kanserine yakalandı. Hastalığının ileri evrede olduğu anlaşıldı. Hastaneye yatırıldı. Uygulanan 6 kür kemoterapinin ardından da ameliyata alındı. Özel bir operasyonla 'rahmi alınmadan' tümörü vücudundan atıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Jinekolojik Onkolog Prof. Polat Dursun, "Ecem henüz 23 yaşındaydı. Dünyada bu kanser türü için çok ender görülen bir vaka. Kullanılan kemoterapi yumurtalıklarına zarar vermedi. Tümör küçüldükten sonra özel bir operasyon gerçekleştirdik. Kanserli hücrelerden tamamen kurtuldu" dedi. Ecem Erdoğan ise şu an askerde olan Erdem İlhan ile evlilik için hazırlıklar yaptığını belirterek, "Hayatım bitti diye düşünürken kanserden kurtuldum. Ayrıca böyle bir tedavinin ardından çocuk sahibi olabilmek beni heyecanlandırıyor. Kanseri yeneceğimi söylemiştim" şeklinde konuştu.

TIP DÜNYASINI ŞAŞIRTTI
Polat Dursun, dünyada yılda 500 bin kadında görülen ve yüzde 50'sinden fazlasının 260 bininin öldüğü rahim ağzı kanserinden Türkiye'de yılda 2 bin kadının hayatını kaybettiği söyledi.

SAFURE CANTÜRK​