PKK’yı inlerinde vurduk

TSK’nın PYD/YPG/PKK unsurlarını kaynağında yok etmeye yönelik, yurt içinde ve sınır ötesindeki operasyonları kararlılıkla sürüyor. Irak’ta Sincar Dağı, Suriye’de Karaçok Dağı’na düzenlenen hava harekâtı terör örgütlerine ağır darbe vurdu

Giriş Tarihi 30 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 30 Nisan 2017, 02:08
PKK’yı inlerinde vurduk

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Irak'ın Sincar ve Suriye'nin Karaçok bölgelerine yönelik düzenlediği hava harekatında PYD/YPG/PKK unsurlarına ağır darbe indirildi. Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre Sincar Dağı'nda 40'ı aşkın, Karaçok Dağı bölgesinde ise 4'ü üst düzey terörist olmak üzere 49 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca aralarında üst düzey teröristlerin de olduğu 90'ın üzerinde teröristin yaralandığı, üst düzey yaralıların tedavi amacıyla Irak'ın kuzeyindeki hastanelere nakledildiği ve durumlarının ağır olduğu yönünde bilgiler elde edildi.

'DEAŞ ÖLDÜRDÜ' ALGISI
Teröristlerin telsiz konuşmalarında Karaçok Dağı bölgesindeki hava harekatında etkisiz hale getirilen ve isimleri gizli tutulan 4 üst düzeydeki teröristin burada değil, başka bir bölgede öldüklerini duyurmaya dair bir plan yaptıkları tespit edildi. Buranın da Rakka'daki Tapka bölgesi olabileceği, DEAŞ ile mücadele ederken öldüler süsü verecekleri belirlenirken, maksatlarının buradaki teröristlerin moral ve motivasyonunu bozmamak olduğu öğrenildi.

AFRİN'E SEVKIYAT BAŞLADI
Öte yandan TSK Kilis'in Suriye'nin sınırındaki birliklere, aralarında obüs ve çok namlulu roketatarların da bulunduğu askeri araç ve personel sevkıyatı yapıldı. Suriye'nin terör örgütü YPG kontrolündeki bölgelerden karakol ve mevzilere yapılan taciz ateşlerinin ardından alınan sınır hattındaki güvenlik önlemleri arttırıldı. Bu kapsamda kentte konuşlu birliklerden sınır hattına askeri sevkiyat yapıldı. Çekicilere yüklü obüs ve çok namlulu roketatarların da bulunduğu araçlar sınır hattındaki Afrin bölgesinde konuşlandırılacağı belirtildi.

SINIRDA SESSİZLİK HAKİM
Sincar ve Karaçok dağlarına düzenlenen hava operasyonlarının ardından tansiyonun yükseldiği Suriye sınırında şu an sessizlik hakim. Karşılıklı saldırılarla sınırın her iki tarafındaki insanlarda başlayan gerginlik, saldırıların durmasıyla yerini sessizliğe bıraktı. Ceylanpınar-Suriye sınırında bulunan Aksoy Hudut Karakolu'na sınırın öbür tarafında bulunan PKK/PYD terör örgütü tarafından havan saldırı düzenlenmişti. Yaşanan bu olayın ardından Ateş Oğlu Karakolundan PKK/PYD terör örgütüne ait mevzilere fırtına obüsleri ile karşılık verilmişti.





GRİ VE YEŞİL LİSTEDEN 5 TERÖRİST PHANTOM'LA VURULDU
Adıyaman'da, aralarında 1 milyon lira ödüllü yeşil listede aranan grup sorumlusu Veli Temirci ve 300 bin lira ödüllü gri listede yer alan 4 teröristin de bulunduğu 8 PKK'lı, hava operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

İHA'LARLA YERLERİ BULUNDU
İnsansız Hava Araçlarıyla yapılan kontrollerde, Çamyurdu-Yazıbaşı arasındaki kırsal alanda grup teröristin bulunduğu belirlendi. Jandarma ve polis harekat timlerinin uzun süredir peşinde olduğu teröristler, "Teslim olun" çağrısına ateşle karşılık verdi. Bunun üzerine Malatya 7.Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı 7'inci filodan havalanan ve "Korsan" çağrı kodunu kullanan F4- 2020 T Fantom Terminatör uçakları, teröristlere bomba yağdırdı. Operasyonda yeşil listedeki Veli Temirci ile 300 bin lira ödüllü gri listedeki Şefik Körman, Abuzer Arıca, Sinan Donat ve Fırat Berkpınar öldürüldü. Aynı saatlerde Irak'ın kuzeyindeki Haftanin'de hareketlenen bir gruba Türk savaş uçakları tarafından bomba yağdırıldı, 6 terörist etkisiz hale getirildi.

SABAH