Mehmetçik’ten kaçış yok

PKK operasyonlarında Adıyaman’da aralarında 1 milyon lira ödülle aranan grup sorumlusunun bulunduğu 8 PKK’lı öldürüldü. Tunceli’de ise 14 yıldır kaçan terörist Hindistan Yüksel yok edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Nisan 2017 Güncelleme 30 Nisan 2017, 01:46
Mehmetçik’ten kaçış yok

İÇİNDEKİLER

Kanlı terör örgütü PKK'ya karşı başlatılan operasyonlar devam ederken Şırnak, Hakkari, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Tunceli, Bitlis ve Kars'ta son bir hafta içinde 112 terörist öldürüldü. Operasyonlarda 69 sığınak, barınak, mağara ve depo kullanılamaz hale getirildi. Tunceli'nin Hozat ilçesi Aliboğazı bölgesine Jandarma Özel Harekat ve Komando birliklerinin 36 saat süren aralıksız operasyonunda ölü ele geçirdiği 27 teröristten biri de 6 ay önce öldürülen örgütün sözde Erzurum Eyalet sorumlusu Ferhat kod adlı İsa Teles'in kadın yardımcısı Hindistan Yüksel çıktı. Aynı zamanda örgütün Ovacık sorumlusu olan Hindistan Yüksel'in, birçok eylemin talimatını verdiği ve bizzat katıldığı, 14 yıldır da arandığı belirlendi. Adıyaman'da İnsansız Hava Araçlarıyla yapılan kontrollerde, Çamyurdu-Yazıbaşı arasındaki kırsal alanda grup teröristin bulunduğu belirlenmesiyle operasyon yapıldı. Malatya 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı 7'nci filodan havalanan ve "Korsan" çağrı kodunu kullanan F4- 2020 T Fantom Terminatör uçakları, teröristlere bomba yağdırdı. 8 terörist imha edildi.


Hindistan Yüksel (fotoğrafta) gibi öldürülen birçok teröristin yanı sıra bir kısım PKK'lı canlı ele geçirildi. Bazıları ise teslim oldu.



Sırrıberk ARSLAN-Metin HARIKÇI- Ercan TOPAÇ