YPG'ye gereken yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atlantik Konseyi Zirvesi’nde dünyaya mesaj verdi: YPG’yi biz iyi biliriz. Bunlar PKK’nın düşük çocuklarıdır. Düşman belli, gereği neyse yapacağız...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2017 Güncelleme 29 Nisan 2017, 01:46
YPG’ye gereken yapılacak

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atlantik Konseyi Zirvesi'nde önemli mesajlar verdi.

Dünyamız çalkantılı bir dönemden geçiyor. Yarına dair tahminler yapmakta hepimiz zorlanıyoruz.
BM Güvenlik Konseyi ve AB gibi platformların itibarı ise burada birkaç ülkenin çıkar hesaplarına kurban ediliyor.
Örgütlü suçlar, siber saldırılar, gıda güvenliği, İslam düşmanlığı gibi yeni sorunlarla, yeni tehditlerle yüzleşiyoruz.
BM Güvenlik Konseyi, uluslararası toplum Suriye konusunda dirayetli davransaydı, rejim bu zulmü gerçekleştirebilir miydi? Katil Esed bir devlet terörü estirmektedir.
Türkiye girişimci ve insani diplomasisiyle sorunlara çözüm bulmak için elini taşın altına koyuyor. 3 milyon sığınmacığıyı ülkemizde barındırıyoruz. AB'den bugüne kadar söz verdikleri halde, 2016'nın Temmuz'unda 3 milyar Avro vereceklerdi, 725 milyon Avro geldi.
Fırat Kalkanı ile DEAŞ'ı sınırlarımızdan uzaklaştırdık. 3 bini aşkın DEAŞ'lıyı o topraklarda etkisiz hale getirdik. Şimdi hayatın normale dönmesini sağlıyoruz.
Terör örgütlerinin iyisi, kötüsü olabilir mi? YPG'yi biz iyi biliriz. Bunlar PKK'nın düşük çocuklarıdır. Terör örgütleri akrep gibidir. Bir gün kendini besleyen eli de ısırır. 2 gündür Suriye tarafından havan toplarıyla atışlar yapılıyor. Düşman belli biz bunları karşılıksız bırakabilir miyiz? Gereği neyse bunu yaparız.
Kuzey Suriye'de devlet kurmak isteyen malum cahiller var. Cahil cesareti vardır. Kendi kendilerine bakanlar kurulu kuruyorlar. Kuzey Suriye'de böyle bir devlet kurulmasına kesinlikle karşıyız. Suriye'de terör koridoruna asla izin vermeyeceğiz.

İADESİNİ BEKLİYORUZ
Erdoğan, "Sayın Trump ile Türk-Amerikan ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağına inanıyorum. Trump'tan daha kararlı bir duruş sergileyeceğinin işaretlerini alıyoruz. ABD'li dostlarımızdan beklentimiz Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tehditleri iyi anlamalarıdır. Suriye'de YPG ve PYD ile hareket etmesi ortaklık ruhunu zorluyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ele başının hala Pensilvanya'da terör faaliyetlerine devam etmesi milletimizi rahatsız ediyor" dedi.

TEK TEK NOT ALDI
Zirveye katılan ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini tek tek not aldı. Erdoğan bu sırada, ABD'yi; terör örgütünü ziyaret eden Amerikalı komutanlar ve FETO'nun ABD'de bulunması nedeniyle eleştiriyordu. Büyükelçi Bass, ABD'nin terör örgütleriyle yakın ilişkiler içinde olmasıyla ilgili sorulara geçmişte de kaçamak cevaplar verdi. Özellikle YPG konusunda sürekli, "Bölgede DEAŞ ile savaşıyorlar. Bu çok önemli" iddiasında bulunarak, zaman kazanmaya çalıştı.