Güneş batırdı

Türkiye’nin önde gelen bir firması, geçtiğimiz yıl taciz iddiasıyla sarsıldı. Şirkette çalışan sekreter, genel müdürün kendisini taciz ettiğini anlattı. Müdürün beraatinin ardından şirket açıklama yaptı: Tam 50 milyon lira zarar ettik

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2017 Güncelleme 25 Nisan 2017, 00:00

İÇİNDEKİLER

Valfsel Armatür A.Ş.'nin Genel Müdürü H.O. hakkında, sekreteri Zuhal Güneş'e cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla açılan dava karara bağlandı. Manisa'da faaliyet gösteren şirket, 19 Şubat 2016 tarihinde taciz iddiasıyla sarsıldı. Sekreter Zuhal Güneş (48), Genel Müdür H.O.'nun tacizine uğradığı gerekçesiyle soluğu savcılıkta aldı. Davanın geçen 6 Nisan'da görülen karar duruşmasında, taciz suçunun işlendiğine dair somut bir delil bulunmadığı gerekçesiyle mahkeme H.O.'nun beraatını kararlaştırdı. Kararın ardından şirketi yönetimini sürdüren Elginkan Topluluğu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, vakfın avukatları ile birlikte basın toplantısı yaptı. Akçen, "Taciz davasında çok yaralandık. Bu dava reklam kokan bir iftiraydı" ifadesini kullandı.

"O ADAM TACİZCİ, AKLANAMAZ"
Ardından taciz iddiaları nedeniyle şirketlerinin 50 milyon lira zarara uğradığını belirtip Güneş'e maddi manevi tazminat davası açacaklarını açıkladı. Z.G. ise mahkeme kararıyla ilgili şunları söyledi: "Mahkemenin kararına temyiz için gerekli başvuruyu yaptık. Onlar çarpıtarak bir açıklama yapmışlar. Bu nedenle biz de gerekli itirazımızı yaptık. Mücadeleme devam edeceğim. O adam tacizci ve hiçbir şekilde aklanamaz."